8 Kasım’da yapılacak ABD seçimleri öncesinde Cumhuriyetçi aday Donald Trump ve Demokrat adayı Hillary Clinton, üçüncü ve son münazarada karşı karşıya geldi.

Las Vegas’ta gerçekleşen son münazarada Trump, moderatör Fox News spikeri Chris Wallace’ın “Seçim sonuçlarını tanıyacak mısınız?” sorusunu “Zamanı gelince bakacağım” diye yanıtlarken, Clinton’un buna yanıtı, “Bu korkunç bir şey. Demokrasimizi aşağılıyor, dehşete kapıldım” oldu.
BBC’nin aktardığına göre, Nevada Üniversitesi’nde gerçekleşen ve televizyonlardan canlı yayınlanan tartışmada, borç ve yetkilendirmeler, göç, ekonomi, Anayasa Mahkemesi, başkanlığa uygunluk ve dış politika gibi konular masaya yatırıldı.
2005 yılında bir TV programı öncesindeki ses kaydında bir kadına yönelik taciz içeren ifadelerde bulunan Trump, tıpkı ikinci tartışmada olduğu gibi “Kadınlara benden daha fazla saygı duyan kimse yok” derken, Clinton’a, “Ahlaksız kadın” diye seslendi.
Kendisini tacizle suçlayan kadınlarla ilgili sorulara yanıt vermeyi reddeden Trump, iddia sahiplerini “Clinton kampanyasında şöhret peşinde koşan kimseler” olarak niteledi.
El sıkışmadılar

Clinton ise, “Donald kadınları küçümsemenin onu daha büyük bir adam yaptığını sanıyor” yorumunu yaptı.
Başkan adaylarının son münazarasından notlar şöyle:
Trump, önceki iki münazarada yaptığı gibi akışa sık sık “Yanlış” diyerek müdahale ederken, iki aday sahneye çıktıklarında ve tartışma sonrasında el sıkışmadılar.
Clinton’ın sosyal sigorta sistemine ilişkin değerlendirmesi sırasında Trump mırıldanarak, “Ne kadar ahlâksız bir kadın” dedi.
Trump, Irak ordusunun Musul’a girmesinin tek sebebinin Clinton’ın başkanlık için yarışıyor olması ve ‘sert görünmek istemesi’ olduğunu savunurken, Clinton, Cumhuriyetçi başkan adayını ‘komplo teorilerine sıkışmakla’ suçladı.
‘Kukla olan sensin’

Clinton, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Trump’ın başkanlığına ABD başkanı olarak bir kukla istediği için destek verdiğini savundu.
Demokrat adayın bu sözlerine sinirlenen ve “Kukla olan sensin” yanıtını veren Trump, Putin’in hem mevcut ABD Başkanı Barack Obama hem de Hillary Clinton’ı daha önce ‘zekası ile alt ettiğini’ söyledi.
Clinton, kadın ve LGBTi’lerin haklarını korumaya devam edeceği sözü verirken, Trump silah bulundurma hakkını koruyacağı güvencesi verdi.