Bakan Albayrak'a göre Moody's kararı 'Vız gelir, tırıs gider'

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Türkiye’nin notunu düşürmesini “Vız gelir, tırıs gider” diye yorumladı.

Fotoğraf: DHA (Arşiv)
Fotoğraf: DHA (Arşiv)

Moody’s, Türkiye’nin kredi görünümünü ‘durağan’ olarak belirlerken notunu ‘Baa3’ten ‘Ba1’düşürmüştü. Bu da Türkiye’nin Moody’s tarafından yatırım yapılabilir durumda görülmediği anlamına geliyor.

Moody’s’den yapılan açıklamada, dış finansman yükümlülüklerine yönelik risklerin artması ve kurumsal güç ve büyümenin zayıflaması gerekçe gösterilmişti.

Çağrı merkezi açılış töreninde konuşan Albayrak, “Birileri bir operasyon yapmaya çalışıyor. Birileri bir algı peşinde. Biz işimize bakacağız. Kim ne yaparsa yapsın. Bir iktisatçı olarak söylüyorum. Vız gelir, tırıs gider” dedi.

Moody’s’in kararına ilk tepkiyi Başbakan Yıldırım “Bu değerlendirmelerin tarafsız olduğunu düşünmüyoruz. Algı oluşturma gayretlerini görüyoruz” sözleriyle göstermişti.

Yıldırım’a göre Moody’s ‘tarafsız değil’: Algı oluşturuluyor

Moody’s neden şimdi not düşürdü? Sorumlu kim?

Moody’s kehaneti: Türkiye’de şok ihtimali daha belirgin hale geldi

Moody’s de ‘affetmedi’: Türkiye’nin notu düşürüldü, görünümü ‘durağan’laştı