Mardin’de hücre evine düzenlenen operasyonda bir PKK’lı öldürüldü, diğeri yaralı olarak yakalandı. PKK’lıların bombalı araçla saldırı düzenlemek için kente geldikleri öne sürüldü.

Güvenlik güçleri, geçen cumartesi günü yapılan operasyonda yakalanan kişilerin ifadeleri doğrultusunda Artuklu’da bir eve baskın gerçekleştirdi.
Operasyon sırasında çıkan çatışmada bir PKK’lı hayatını kaybederken bir örgüt üyesi yaralı olarak yakalandı. Evde yapılan aramada, uzun namlulu silah, tabanca, el bombası ve hücum yeleği bulunduğu açıklandı.
DHA, evdeki PKK’lıların bombalı araç saldırısı düzenlemek amacıyla kırsaldan geldiklerini yazdı.
Geçen cumartesi yapılan operasyonda gözaltına alınan R.A’nın bombalı saldırıda kullanılmak üzere 21 bin liraya kamyonet aldığı, M.D.T.’nin de bombalı araçla yapılacak olan saldırı için keşif yaptığı belirtilmişti.