Uluslararası ödeme sistemleri şirketi PayPal’ın BDDK’ya yaptığı lisans başvurusunun reddi gerekçesiyle Türkiye’deki faaliyetlerini durdurmasının ardından birçok kullanıcı hesaplarında kalan bakiyeleri dernek ve vakıflara bağışlamaya başladı.
Çağrı yapılmıştı
Eskişehir’deki Gezi Parkı eylemlerinde dövülerek öldürülen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz adına açılan ALİKEV’e de dünden yana yaklaşık 3 bin TL bağışta bulunuldu.
Dün şirketten yapılan açıklamada Türkiye’deki müşterilerin 6 Haziran’dan itibaren geçerli olmak üzere PayPal hesapları üzerinden para gönderme ve alma işlemi yapamayacakları ifade edilmişti. PayPal müşterilerinin hesaplarına girerek mevcut bakiyelerini Türkiye’deki hesaplarına aktarmaları öneriliyordu.
https://twitter.com/Alikev_org/status/737896196577099777
PayPal’ın faaliyetlerini durduracağının öğrenilmesiyle başta ‘ekşi sözlük‘te olmak üzere birçok kullanıcı hesaplarında kalan tutarların sivil toplum kuruluşlarına bağışlanması çağrısında bulundu.
Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), Darüşşafaka, Sinemasal, Vicdani Ret Derneği, Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) da ismi geçen kuruluşlardan bazılarıydı.
Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi Gürkan Korkmaz, Facebook hesabında dünden bu yana vakfa bağışlarda artış olduğunu belirterek şunları yazdı: “Baktım Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın #PayPal hesabında 3-5 liralık bağışlar. Sonra şunu farkettim; https://eksisozluk.com/paypal-hesaplarimizla-alikeve-bagis-… Çok güzelsiniz!”
Vakfın resmi hesabından yapılan açıklamaya göre de PayPal üzerinden dünden bu yana yaklaşık 3 bin TL bağış toplandı. Bakiyelerini bağışla değerlendirmek isteyenler https://www.paypal.me/alikev ya da hesap:bagis@alikev.org adresine yollayabilir.