2010 yılında İstanbul’da Tayyip Erdoğan’ı protesto eden gruba yönelik polis şiddeti sırasında bebeğini düşüren E.Ö. için Adli Tıp’tan dört yıldır rapor gelmediği belirtildi.
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 4 Aralık 2010’da Dolmabahçe’de rektörlerle yaptığı toplantıyı protesto etmek amacıyla toplanan göstericilere polis copla ve biber gazıyla karşılık vermişti. Saldırı esnasında 19 yaşındaki E.Ö. “Vurmayın hamileyim” demesine rağmen karnına aldığı tekme ve cop darbeleri nedeniyle bebeğini kaybetmişti. Genç kadın, o sırada altı aylık hamileydi.
Rapor, dosyanın ilerlemesi için önemli
Hürriyet’ten Burcu Purtul Uçar’ın haberine göre, soruşturmanın akıbeti için hayati önem taşıyan ve bebeğin hangi nedenle düştüğünü ortaya çıkaracak Adli Tıp raporu ise 3.5 yıldır gönderilmedi.
Haberde, Savcı Ali Şafak’ın ısrarlı sorularına karşın Adli Tıp’tan “Dosyanız işlem görmekte olup, en kısa sürede tarafınıza gönderilecektir” cevabını aldığı belirtildi. Şafak’tan alınan soruşturma dosyası savcı Gökalp Kökçü’ye devredilmişti.
Görgü tanıkları özellikle karnına vurulduğunu söylüyor
E.Ö’nün avukatı Zeliha Kabataş, olayı gerçekleştirdiği öne sürülen polisler başta olmak üzere İstanbul İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü Osman Yıldırım ve yardımcıları hakkında ‘kasten yaralamak’, ‘işkence’, ‘ifade özgürlüğünü kullanmasının engellenmesi’, ‘toplantı ve gösteri yürüyüşlerine katılma hakkının engellenmesi’ ve ‘hakaret ve aşağılama’ gibi suçlamalarla suç duyurusunda bulunmuştu.
Görgü tanıkları ifadelerinde polisin E.Ö.’nün özellikle karnını gözeterek vurduğu yer alıyordu.
