'Eyyy Sisi'nin bakanı İstanbul'da!

Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şükrü, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın 13. zirvesinde Mısır’ı temsil etmek üzere İstanbul’a ulaştı.

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Zirvede İslam ülkelerini yakından ilgilendiren Suriye, Filistin, Yemen ve Libya’da yaşanan çatışmaların tartışılacağını belirten Mısır Dışişleri Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyid, Mısır’ın toplantılar boyunca terörle mücadelenin altını çizeceğini söyledi.

Daily News Egypt’in haberine göre, dışişleri bakanlarının bir araya geleceği toplantıda Mısır’ı, Devlet Başkanı Abdülfetteh el Sisi adına zirveye katılan Semih Şükrü’nün yerine bakan yardımcısı Hişam Badr temsil edecek.

Mısır ile Türkiye arasındaki ilişkiler, eski cumhurbaşkanı Muhammet Mursi ve Müslüman Kardeşler’in iktidardan indirildiği 3 Temmuz 2013’ten beri yolunda değil. Tayyip Erdoğan gerek başbakanlığı gerekse cumhurbaşkanlığı döneminde el Sisi ve yönetimini ağır ifadelerle hedef almıştı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, iki ülke arasındaki gerilimin giderilmesi için Suudi Arabistan kralının gelişinin vesile olup olmayacağı konusunda, “Bizim Mısır konusundaki tutumumuz nettir. Bunu daha önce açıklamıştık” diye konuşmuş ve kralın gelişinin Mısır’la ilgisi olmadığını söylemişti.

Buzlar eriyor mu? Mısır, Süveyş Kanalı’ndaki projenin açılışına Türkiye’yi de davet etti

Mısır’ın devrik lideri Mursi hakim karşısına bu kez ‘idamlığı’yla çıkarıldı

Mısır medyası: Bilal Erdoğan’ın Mısır vatandaşlığının geri alınması için dava açıldı