Müzisyen Sezen Aksu, güneydoğu illerindeki ‘abluka’nın bir an önce son bulması talep edilen ‘Bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı bildiriye imza attığı için tutuklanan üç akademisyenin serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Bildiriye imza atan 1128 akademisyenden Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Esra Mungan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Kıvanç Ersoy ve Nişantaşı Üniversitesi’nden kovulan Muzaffer Kaya ‘terör örgütü propagandası’ suçlamasıyla tutuklanmıştı.
Cumhuriyet’ten Selin Ongun’un tutuklu akademisyenler için sorduğu “‘Öğrencilerim yüzüstü kaldı’ diyen Esra Hoca’ların tecridinden nasıl geçeceğiz?” sorusuna Sezen Aksu “Türkiye’yi ileriye götürecek olanlar akademisyenlerdir. Ülkemizi daha fazla küçük düşürmeden akademisyenlerin derhal serbest bırakılması gerekir. Benim fikrim budur” diye yanıt verdi.
Mungan, kendisini cezaevinde ziyaret eden CHP heyetine şöyle konuşmuştu: “Öğrencilerim yüzüstü kaldı. İlk kez yaşamımda 50 saat kitap okumadım. Kitapsız kalmak benim için psikolojik bir işkenceydi. Cezaevinde ilk olarak Amin Maalouf’un kitaplarını verdiler. ‘Doğunun Limanları’nı okudum. Maalouf’u çok seviyorum. En çok öğrencilerimin derslerini düşünüyorum, dersimi çok özlüyorum.”
Tutuklu akademisyenlerden mesaj var: Kimseden talimat almayız
Akademisyen Esra Mungan tek kişilik hücrede: Haftada bir görüş de belirsiz
Bakanlığı ‘301’ kesmedi, akademisyenleri ‘terörden yargılatmak istiyor’
‘Cadı avı’nın bilançosu: En az 30 akademisyen işten çıkarıldı
‘Barış İçin Akademisyenler’ kararlı: Tehditlere rağmen geri adım yok
‘Barış İçin Akademisyenler’e ‘Dombra’lı hack’: Site Türk bayrağıyla açılıyor
Akademide ‘cadı avı’: Barış bildirisine imza atan isimlere peş peşe soruşturma
Eğitim Sen, ‘Barış için akademisyenler’in yanında: Tehditlere boyun eğmeyeceğiz
CHP’nin kafası karışık: Hedefteki akademisyenlere bir destek, bir eleştiri
‘Barış’çı akademisyene Ülkü Ocakları’ndan tehdit: Kayseri sana dar gelir
Sedat Peker, ‘Suça ortak olmayacağız’ diyen akademisyenlerin de kanını istedi
‘Devletin yanındaki’ akademisyenlerde sahte imzalar ortaya çıktı: Sitesi ‘sıfırlandı’
Bu da ‘devletin yanındaki’ akademisyenler: Operasyonlara destek veriyoruz
Erdoğan’dan barış çağrısı yapan akademisyenlere: Aydın müsveddesi, cahil
1100 akademisyenin barış çağrısı rahatsız etti: ‘Hendekçi hocalar işbaşına’
1100’ün üzerinde akademisyenden barış çağrısı: Bu suça ortak olmayacağız