Berkin ilanı için 36 saatte 58 bin dolar toplandı

New York Times gazetesine Berkin Elvan için tam sayfa ilan vermek amacıyla başlatılan kampanya hedefine ulaştı. İlanın yayımlatmak için 57 bin dolar toplamayı hedefleyen kampanya, 58 bin 512 dolar bağış aldı. Kampanya sadece 36 saat önce başlatılmıştı.

Indiegogo sitesindeki duyuruda, “Berkin hedefine ulaştık. Daha fazla iş yapılsın, daha çok çalışılsın diyorsanız vermeye devam edin. Bu işler olsun diye kurduk Güç Birliği’ni. Yardımlarınız ile daha da güçlüyüz” denildi.

İlanın maliyeti üstündeki desteğin tamamının Güç Birliği’ne bağışlanacağı belirtildi.

20140313 berkin-site

18 Mart’a kadar devam edecek olan kampanyaya katkıda bulunmak isteyenler, http://www.indiegogo.com/projects/nyt-ad-for-berkin-elvan adresinden bağış yapabiliyor.

Benzer Gezi ilanı Erdoğan’ı kızdırmıştı

Kampanyayı başlatan grup, Gezi eylemleri sırasında polisin ölçüsüz şiddetine dikkat çekmek için Washington Post ve New York Times gazetelerine ‘What’s Happening in Turkey / Türkiye’de Neler Oluyor‘ ilanını vermişti.

Başbakan Tayyip Erdoğan da bunun üzerine, “Yabancı medyadan Türkiye’de yaşananları ideolojik yaklaşımlarla ele almamalarını ve sipariş üzerine ilan almamalarını da kendilerine hatırlatırım. Parayı basmak suretiyle ilan verenlerin de kaynaklarını da biliyoruz” demişti.