Paris saldırılarının şüphelilerinden Salah Abdeselam’ın peşinde olan Belçika, Brüksel bölgesinde terör alarm seviyesini en üst düzeye çıkardığını açıkladı.

‘Yakın’ ve ‘çok ciddi‘ bir tehdit nedeniyle halka, alışveriş merkezleri ve konser salonları gibi kalabalık yerlerden uzak durmaları çağrısı yapıldı.
Metronun en az Pazar gününe kadar kapalı kalacağı açıklandı. Diğer bölgeler için de benzer uyarılar yapıldı.

Abdeselam aranıyor
Fransız yetkililer Paris saldırılarına karıştığından şüphelenilen bir kişinin arandığını duyurmuş, Salah Abdeslam adlı zanlının fotoğraflarını yayınlamıştı. 26 yaşındaki Belçikalı’nın Bataclan Konser Salonu’ndaki saldırı öncesin siyah Volkswagen Polo’yu kullandığı düşünülüyor. Söz konusu araç daha sonra Paris’in bir dış mahallesinde terk edilmiş olarak bulunmuş ve saldırganın kaçtığı ifade edilmişti.
Saldırıdan birkaç sonra Fransız polisinin Abdeslam ve beraberindeki iki kişiyi Belçika sınırında durdurduğu ancak adlarının ‘aranılan isimler‘ arasında yer almaması nedeniyle gitmelerine izin verdiği ortaya çıkmıştı.
Abdeslam’ın 16 Kasım sabahı Brüksel’deki polis operasyonunda yakalandığı öne sürülmüş, daha sonra bu iddia yalanlanmıştı. Abdeslam’ın şu anda Belçika’da olduğu düşünülüyor.