Mümtaz'er Türköne: Şimdilik tek sorumuz var: Onu kim durduracak?

Okura not

Günün 11’i, Türkiye medyasındaki görüş ve yorum çeşitliliğini yansıtmak amacıyla hazırlanmaktadır. Aşağıda özetini bulacağınız yazıya yer vermemiz, içeriğini onayladığımız ve/veya desteklediğimiz anlamına gelmez.

 

Türkiye’nin her şeyi gölgede bırakan bir Erdoğan sorunu var ve bu seçimde bizi bu sorundan kurtaracak olanların önü sonuna kadar açık. 7 Haziran’da HDP “Seni başkan yaptırmayacağız.” diyerek bayır aşağı son sürat inen freni patlamış kamyonu yavaşlattı.

Şimdi önüne çıkıp bu kamyonu durduracak, kenara çekip trafik için tehlike oluşturmasını engelleyecek babayiğitlere ihtiyacımız var. Mümkün mü? Cevap demokrasinin kendi içinde mevcut.

Terörü sona erdirecek, ekonomiye nefes aldıracak, dış politikayı düzene sokacak birini aramıyoruz.

Asıl sorun ortadan kalkınca bunların hepsinin üstesinden evelallah zaten geliriz. Şimdilik tek sorumuz var: Onu kim durduracak?

Mümtaz’er Türköne’nin yazısı