Medya, Amedspor’un başarısını adeta -elinden geldiğince- görmezden geliyor ve “Amedspor lider” manşetini atmaktan çekiniyor.
Irkçı ve ayrımcı yaklaşımların yaygın sayılabileceği bir ülkede (Bunu sosyal medyada Amedspor ile ilgili paylaşımların altına yapılan binlerce yorumdan anlamak mümkün) Amedspor’un başarısını manşetlere taşımanın kendilerine yönelik yoğun olumsuz tepki oluşturabileceğinin farkındalar. Belli ki bu yüzden göze alamıyorlar Amedspor’un liderliğini büyük puntolarla duyurmayı.
Üstelik ligin yeni takımı olarak Amedspor’un liderliğe yükselmesi pek beklenmeyen bir gelişme sayılabileceği için haber değeri açısından da çok daha vurucu ve ilgi çekici.
Normalde medyadan Amedspor’un bu sürpriz sayılabilecek başarısına dikkat çeken manşetler beklenirken, onlar Beşiktaş’ın kaybına odaklanıp manşetlerini bu kayıp üzerinden kurguluyorlar. Amedspor’un elde ettiği başarı da ister istemez, Beşiktaş’ın yaşadığı kaybın gölgesinde kalıyor.