Sehven yayınlanan bir haber nedeniyle tutuklanan 22 yaşındaki Evrensel gazetesi muhabiri Doğa Baskan’ın avukatı İlke Işık, şöyle konuştu:
“Haberin yayında olmadığı savcılık dosyasında da vardı. Haberi aramışlar ve bulamamışlar. Yani var olmayan bir haber üzerine gerçekleşmiş bir tutuklama.”

Gazeteci hakkında sehven yayınlanan ve yayınlandıktan sonra hemen kaldırılan haber nedeniyle ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçlamasıyla soruşturma başlatılmıştı.
Kendisi ifade vermeye giden Baskan, Sulh Ceza Mahkemesi kararıyla TCK 217/A, ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’dan tutuklandı.
Evrensel gazetesinin aktardığına göre tutuklama kararına itiraz ettiklerini bildiren avukat Işık şöyle konuştu:
“Davası bile açılmadan, duruşmaları bile başlamadan bir an önce serbest bırakılmasını bekliyoruz. Sadece bir sayfalık internet çıktısıyla Doğa’yı tutukladılar. Haberin yayında olmadığı savcılık dosyasında da vardı. Haberi aramışlar ve bulamamışlar. Yani var olmayan bir haber üzerine gerçekleşmiş bir tutuklama. O yüzden biz bir an önce son bulmasını bekliyoruz. Ülkedeki herkesi de Doğa’nın özgürlüğü için dayanışmaya çağırıyoruz.”
Işık, Sincan Cezaevi’nde tutulan gazetecinin aklının Ankara’da direnen özel sektör öğretmenlerinde olduğunu ve onların haberlerini takip ettiğini söyledi.
Avukatı ayrıca Doğa Baskan’ın gazeteciliğe devam etmek istediğini belirtti.