Mahkeme kararıyla CHP genel başkanlığından alınan Özgür Özel, Meclis önünde toplanan kalabalığa konuştu: “AK Parti yargı kollarının girişimiyle yapılmaya çalışılan darbeyi bir kez de şanlı Meclis’in kapıları önünden püskürttünüz.”

Aynı kararla CHP genel başkanlığına getirilen Kemal Kılıçdaroğlu, bugün 13:30’da Meclis’te yapacağı grup toplantısını Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın kendisini ‘sağduyuya çağırması’nın ardından iptal etmiş; partilileri CHP Genel Merkezi’ne çağırmıştı.
Özel de aynı saatte Meclis’te grup toplantısı yapacağını duyurmuştu. Onu destekleyen CHP’li vekiller sabah toplantının yapacağı salona girdi. Özel’i destekleyenlerse Meclis önünde bekledi.
Özel, Kılıçdaroğlu geri adım attıktan sonra TBMM’nin Dikmen Kapısı önünde kalabalığa teşekkür etti, “Siz olmasaydınız partinin sokağından bile geçmemesi gereken hepinizin gördüğü o tipler gerekirse kaba kuvvetle ele geçirecek ve kürsüyü seçilmiş genel başkana değil atanmış birisine vereceklerdi” dedi.
Özel şunları söyledi:
* Türkiye benimle değil sizinle gurur duyuyor. Siz bugün Türkiye’nin kurucu partisine, sandığı, demokrasiyi getiren CHP’ye karşı, onun seçtiği genel başkana, vekillerine karşı AK Parti yargı kollarının girişimiyle yapılmaya çalışılan darbeyi bir kez de şanlı Meclis’in kapıları önünden püskürttünüz.
‘Kürsüyü seçilmiş genel başkana değil atanmış birisine vereceklerdi’
* Siz olmasaydınız baba ocağımıza bir pazar sabahı 07:00’de partinin sokağından bile geçmemesi gereken hepinizin gördüğü o tipler bugün Meclis’in kapısına dayanacak, sanki CHP’nin misafiriymiş gibi içeri sokulacak, grup toplantısını provoke, sabote edecek, gerekirse kaba kuvvetle ele geçirecek ve kürsüyü seçilmiş genel başkana değil atanmış birisine vereceklerdi.
* Bugün karşı karşıya geldiğinizde yüreğim ağzımda izledim ama siz şunu gösterdiniz hukuktan, AKP’nin yargı darbesinden ve o karar dayananların, illerinden partinin hiçbir yerinde olmayanlar bir anda geldiler. Ama tarihin doğru tarafında yer alan sizler, o cılız ama güçlü bedenlerinizi, o iri ama haksız, hukuksuzlara karşı siper ettiniz, helal olsun sizlere.
Özgür Özel, TBMM Dikmen Kapı önünde konuşuyor #Canlı https://t.co/qmMjnVMNsU
— ANKA Haber Ajansı (@ankahabera) June 9, 2026
‘Bu yürekli insanlar, oyunu bozar’
* Bundan sonra kimse çalıkuşuna mavzer süsü vermeye kalkmasın. Öyle kuru kalabalıkla meşruiyet devşiririm derseniz Türkiye’deki milyonların temsilcisi bu yürekli insanlar çıkar, oyunu bozar. Size karşı hem minnet, hem de odamdan izlerken büyük mahcubiyet duydum.
* Meclis başkanlığı içeride olumsuz görüntüler olmasın diye ziyaretçi yasağı getirdi. Zaten buradaki varlığınız tam olarak partinin hukukuna, sandığa ve hepimizin geleceğine sahip çıkmaktır. Belki grup salonu, sizlerin bu onurlu, cesur bedenlerin mahrum siz kendiliğinizden üzerinize düşeni öyle bir yaptınız ki, bu duruşunuz parti tarihine unutulmayan duruşlardan biri olarak kazınmıştır tarihe.
‘Önce kurultayı yapacağız, sonra iktidara yürüyeceğiz’
* İki ses geliyor, biri kurultay, diğeri iktidar. Önce kurultayı yapacağız, sonra iktidara yürüyeceğiz. Arkadaşlar buradan ayrılırken öfke sözleriyle değil iktidar, iktidar diye yürümenizi… Partimin iktidar yürüyüşünden asla taviz vermeyeceğimi, teslim olmayacağımı, sizi mahcup etmeyeceğimizi bilmenizi isterim.
‘İktidar, iktidar, iktidar!’
* Şimdi görevini aslan sosyal demokratlar olarak evlerinize, işyerlerinize, köylerinize doğru yürüyelim arkadaşlar. İktidar, iktidar, iktidar!
‘Beni Manisa’ya yetiştiriyorsunuz’
* Ayrıca sizin sayenizde ne olacak biliyor musunuz? Kardeşim Ferdi’nin ölüm yıldönümünde Manisa’ya gitmemi fırsat bildikleri için kalmıştım. Bu tutumunuzla beni Manisa’ya yetiştiriyorsunuz, Manisa’ya
yolluyorsunuz. İyi ki varsınız.