Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın fedailiğine soyunan ‘başdanışman’ Yiğit Bulut, yeni cumhurbaşkanlığı sarayı başta olmak üzere 13 yıllık AKP iktidarı döneminde hukuka aykırı biçimde sürdürülen ‘mega’ projelerin iptali için mücadele yürüten Mimarlar Odası’na karşı savcıları ‘göreve çağırdı’.

‘Başka ilişkiler olabilir mi?’
‘Mimarlar’ değil ‘RANT ODASI’ başlıklı bugünkü yazısında, oda hakkında “‘Mimari kaygılardan çok’ RANT ve ‘organize işler’ kaygısı üzerine kurulmuş” ithamında bulunan Yiğit Bulut, savcılara şöyle seslendi: “‘Oda’ görüntüsünde bir yapı sürekli Türkiye Cumhuriyeti’nin kurum ve kuruluşlarını yıpratmaya çalışıyorsa, bu yolda her türlü iftirayı kullanıyorsa ve en önemlisi başka ülkelerin engellemek istediği her proje için öne düşüyor ve yol açıyorsa; burada bakılması gereken başka ilişkiler olabilir mi?”
‘Bu oda kılıklı yapı…’
“Bu ‘oda’ kılıklı yapının, Almanya-İsrail-İngiltere ile ilişkilerine ve özellikle sivil toplum görünümündeki “istihbarat örgütleri uzantıları” ile nasıl bir alışveriş içinde olduğunu araştırmakta ülke adına büyük yarar var!” diyen Star yazarı, dikkatli bakanların çok önemli detaylar göreceğini savundu.
‘Bütün projeler tamamlanacak’
Üçüncü köprü ve havalimanı gibi halen mahkemelik olan tüm projelerin tamamlanacağı öngörüsünde bulunan Bulut, yazısını şöyle sonlandırdı: “Bu ülke o kadar küçük ve bu yapılanlara sinip sessiz kalacak bir ülke değil! BÜTÜN PROJELER TAMAMLANACAK VE 2023 HEDEFİNE YÜRÜYÜŞ DEVAM EDECEK! KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN!”