Avusturya’da polis bir HiPP bebek maması kavanozundan fare zehri çıktığını duyurdu.

BBC’nin haberine göre polis havuç ve patatesli HiPP kavanozunun bir müşteri tarafından ihbar edildiğini, şans eseri bebeğin bu mamayı tüketmediğini belirtti.
Araştırmaya göre söz konusu kavanoz kurcalanmış. Dolayısıyla en az bir tane daha fare zehirli kavanozun olabileceği düşünülüyor.
Öte yandan Çekya ve Slovakya’da da kurcalanmış kavanozlar bulundu. Dün (18 Nisan) Hipp Avustuya’daki ‘Spar’ adlı markette satılan tüm püre ürünlerini geri çağırdı. Bunların tüketilmesinde ‘hayati tehlike’ bulunduğu vurgulandı.
Yetkililer bebeğinde kanama, aşırı halsizlik veya solgunluk belirtisi görenlere acil doktora danışmaları konusunda uyarıda bulundu.
HiPP Türkiye dahil pek çok ülkede satılıyor. Türkiye’deki ürünlerle ilgili henüz bir şikayet ya da açıklama gelmedi.