ABD/İsrail’in İran’a düzenlediği saldırıların ardından‘iç cepheyi hedef alan’ 41 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi.

ABD ve İsrail, 28 Şubat’ta İran’a geniş çaplı hava harekatı başlatmış, İran’ın İsrail’e ve ABD üslerine misillemesiyle savaş bölge ülkelerine yayılmıştı. Saldırıların ilk gününde İran’ı 37 yıldır yöneten Ayetullah Ali Hamaney ve çok sayıda İranlı üst düzey isim öldürülmüştü.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Instagram, Facebok ve X’teki 41 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildiğini, 75 içeriğinse ilgili platformlardan kaldırıldığını duyurdu.
Duran çatışmaların başladığı ilk andan itibaren bazı sosyal medya hesaplarının toplumda korku, panik ve güvensizlik oluşturmayı amaçlayan sistematik paylaşımlar yaptığını söyledi:
“Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda; Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ve Cumhuriyet Başsavcılıklarımız ile yürütülen çalışmalar sonucunda dezenformasyon ve provokatif içeriklerle iç cepheyi hedef alan 41 sosyal medya hesabına (X, Facebook ve Instagram) erişim engeli getirilmiştir. 75 adet içerik ise dijital platformlardan kaldırılmıştır. Suç unsuru taşıyan paylaşımlarla psikolojik harekât yürüttüğü tespit edilen bu ve inceleme altındaki diğer hesaplar hakkında hukuki süreç başlatılmıştır.”