Okul zilinin ilahiyle değiştirilmesine tepki gösteren veli serbest

Kocaeli’de okul zilinin ilahiyle değiştirilmesine tepki gösterdikten İstanbul’da gözaltına alınan veli Soner Akbal, savcılık ifadesinden sonra serbest bırakıldı.

Fotoğraf: X / Ekran görüntüsü

Sosyal medyada gündem olan videoda Akbal, okul müdürüne şöyle tepki göstermişti: “Çenesuyu Ortaokulu’ndayız, kızım burada öğrenci. Ramazan’da ‘Kabe’de Hû derler Allah’ diye zil sesi yapmışlar. Madem öyle 12 İmamlar orucunda falan da deyiş çalsınlar. Öyle değil mi hocam? Bu yaptığın ne, kanunsuzluk? Böyle bir parçayı zil yapamazsın. Burası Kabe mi ya?”

CHP Grup Başkan Vekili Murat Emir, Akbal’ın kayınvalidesinin İstanbul’daki evinden ‘azılı bir suçlu gibi gözaltına alındığını’ duyurmuştu.

BirGün’den Deniz Güngör’ün haberine göre ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ ve ‘özel hayatın gizliliğini ihlal’ suçlamaları yönetilen Akbal, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Akbal’ın avukatı Eray Akbal karara ilişkin şunları söyledi:

“Kamusal alanda kamu görevlisiyle yapılan bir video kaydının özel hayatın gizliliğini teşkil etmeyeceğini ve bunun da ihlal edilemeyeceğinin açık olduğunu belirttik. Dolayısıyla burada suçun maddi unsurları oluşmadı.

Müvekkil o gün okula kızının inancından ötürü akran zorbalığına uğraması nedeniyle müdürle görüşmeye gitmiş ve o esnada zilin ilahi olduğunu fark etmiş. Dolayısıyla tepki bunun üzerine çıkıyor.

Aslında burada okul yönetimi ve müdürün ‘görev ihmali’ ve ‘görevi kötüye kullanmak’tan dolayı yargılanması gerekirdi.”

MEB, ‘selefi andı’ okutan okula soruşturma başlattı

Erdoğan, laiklik bildirisi imzacılarını hedef aldı: Nesli tükenmekte olan bir kısım yobaz

İstanbul Barosu, MEB’in okullardaki ‘Maarifin Kalbinde Ramazan’ genelgesine şerh düştü

Dört meslek örgütü: Laikliği savunmak suç değil