İHA: Başsavcılık 'Okan Buruk ifadeye çağrılacak' iddiasını yalanladı

İHA haber ajansının aktardığına göre başsavcılık Galatasaray teknik direktörü ‘Okan Buruk ifadeye çağrılacak’ iddiasının şu aşamada doğru olmadığını belirtti.

Okan Buruk. Fotoğraf: AA

Ela Rümeysa Cebeci, 17 Aralık’ta ‘uyuşturucu madde kullanımını kolaylaştırma’ suçundan tutuklanmıştı.

Habertürk’ün aktardığına 20 Aralık’ta açıklığa kavuşturulması istenen noktalar nedeniyle savcılıkça tekrar Cebeci’nin ifadesine başvuruldu.

Bu arada Show Tv canlı yayınında konuşan gazeteci Sevilay Yılman soruşturma kapsamında Buruk hakkında şöyle iddialarda bulunmuştu:

* Bu arada işte Fenerbahçe’nin başkanıyla (Sadettin Saran) ilgili bu iddialar gündeme geldi diye diğer kulüp tarafları pek bir sevindi.

* Ama dedim ya bizim ‘Ela bela’ bela olmuş başka kulüplerde de… Mesela önemli bir kulübün teknik direktörü de şeye, ifadeye… Ya aslında söyleyeyim mi söylemeyeyim mi diye düşündüm ama Okan Buruk ismini duydum.

* İddialar bu yönde yani Galatasaray… Yani valla öyle napayım? Ela bela olmuş Fenerbahçe’nin de başına, Galatasaray’ın da… Beşiktaş Serdar Bilgili ismini de vermiş…

İHA’nın haberine göre başsavcılıktan verilen bilgiye göre gelinen aşamada bu iddianın doğru olmadığı bildirildi.

Ne olmuştu?

Eski Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy ve yedi kişi, 9 Aralık akşamı, İstanbul başsavcılığının ‘uyuşturucu’ soruşturmasında gözaltına alınmış, Ersoy dahil dört isim ertesi gün tutuklanırken dört isim adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

Soruşturmadan kısa süre önce Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilen Habertürk, gözaltının ardından ‘soruşturmanın selameti’ için Ersoy’un görevden uzaklaştırıldığını duyurmuştu.

Daha sonra soruşturulan isimlerin Adli Tıp Kurumu’na (ATK) verdiği kan ve saç numunelerinin analizi açıklanmıştı.

ATK’nın analiz sonucunu açıkladığı 10 kişiden biri de 5 Aralık’ta gözaltına alınıp ertesi gün serbest bırakılan spiker Ela Rümeysa Cebeci’ydi.

Cebeci, ATK’nın sonuçlarına göre Ersoy’la birlikte testi pozitif çıkan yedi kişiden biriydi.

Sonuçlarda Cebeci’nin kan örneği negatif çıkarken saç örneğinde esrar, sentetik uyuşturucu ve kokain metabolitlerinin bulunduğu öne sürülmüştü.

Spiker Ela Rümeysa Cebeci tutuklandı

Sadettin Saran: Verilemeyecek hesabımız yok

Adli Tıp: Mehmet Akif Ersoy’un uyuşturucu testi pozitif

Mehmet Akif Ersoy’a göre tutuklanması siyasi operasyon: Hukukun geldiği noktayı biliyoruz

Mehmet Akif Ersoy tutuklandı