Cumhurbaşkanlığı’na bağlı İletişim Başkanlığı ‘savcılara mal varlıklarına doğrudan el koyma yetkisi verildi’ haberlerinin doğru olmadığını duyurdu.

Başkanlık X’teki açıklamasında ‘savcılara kişilerin mal varlıklarına doğrudan el koyma yetkisi verildi’ haberlerinin doğru olmadığını belirtti.
‘Henüz’ bu TBMM gündeminde de konuyla ilgili herhangi bir çalışma olmadığı belirten başkanlık açıklamasın da şunla denildi:
“Türkiye Büyük Millet Meclisinin gündeminde şu anda konuyla ilgili herhangi bir çalışma yoktur. Öte yandan nitelikli dolandırıcılık, nitelikli hırsızlık ve banka/kredi kartlarının kötüye kullanılması suçlarıyla mücadele amacıyla ve taraf olduğumuz uluslararası anlaşmaların da gereği olarak bir hazırlık niteliğinde Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kurumlar arasında teknik düzeyde çalışmalar yapılmaktadır.
Bu faaliyetler, yasama sürecinin doğal bir parçası olup henüz bağlayıcı niteliği bulunmamaktadır. Kamuoyunun, doğruluğu teyit edilmemiş, manipülatif amaçlarla yayılan içeriklere itibar etmemesi önemle rica olunur.”