Mersin'de kayıp şoför cinayeti: Suriye'de sekiz IŞİD'li öldürüldü

Ankara’da kaybolan ve cesedi Mersin’de bulunan Binali Aslan cinayetine ilişkin Suriye’de operasyon düzenlendi.

Fotoğraf: Arşiv. (AA)

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X’ten faillerin yakalanması için Suriye’de operasyon düzenlendiğini söyledi.

Bakan, Aslan’ı öldüren IŞİD’çi 14 kişilik ailenin Suriye gittiğini ve bunun üzerine operasyon yapıldığını açıkladı.

MİT Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde yapılan çalışmalar sonucu şüphelilerin Suriye İdlip-Atme bölgesindeki adreste kaldıkları tespit edildi.

Suriye’de resmi yetkililerle operasyon düzenlendiğini ve şüphelilerin teslim ol çağrısına uymadığını belirten Yerlikaya, sekiz şüphelinin öldürüldüğünü ikisinin yaralandığını ve dördününse sağ olarak yakalandığını açıkladı.

Ne olmuştu?

Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde (AŞTİ) minibüsüyle yolcu taşıyan Aslan, 21 Eylül işe gitmek için evinden ayrılmış, bir daha da dönmemişti.

Aslan’ın kaybolduğu gün AŞTİ’de iki kişiyi Gölbaşı’na götürmek üzere aracına aldığı ortaya çıkmıştı.

Ailesi Aslan’ın kayıp olduğunu bidirmiş, polislerse söz konusu Aracın Hatay’a gittiğini tespit etmişti.

Binali Aslan’ın cansız bedeni, dün Mersin’in Tarsus ilçesinde ormanlık alanda gömülü halde bulunmuştu.

Ceset Mersin Adli Tıp Kurumu’ndaki incelemenin ardından Ankara’ya götürülmüştü.

IŞİD’in Ankara yapılanmasına operasyon: 11 gözaltı

Solingen’de üç kişiyi öldüren IŞİD’liye ömür boyu hapis