Hürriyet gazetesi, Mısır’ın eski cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen idam kararını kendi fotoğrafı ve ‘Yüzde 52 oy aldı, idam kararı verdiler’ başlığıyla duruyan hurriyet.com.tr üzerinden Doğan Medya Grubu’na yüklenen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a bir kez daha yanıt verdi.
Erdoğan’ın “Bu sıra sende demektir…” sözlerinin gerçeği yansıtmadığı belirtilen yazıda, “Erdoğan’ın ima ettiği husus Hürriyet editörlerinin aklının ucundan bile geçmemiştir” denildi.

Erdoğan pazartesi günü katıldığı bir panelde, “Benim resmimi koyuyor, altına da Mısır Cumhurbaşkanı Mursi’ye istenen idam cezasını yüzde 52 ile seçilen Cumhurbaşkanı’na idam başlığıyla veriyor. Bu ne demektir? Bunu herkes anladı. Sıra sende demektir…” demişti.

Hürriyet’in, “Erdoğan’ın sözünü ettiği haber internet sitemizde 16 Mayıs Cumartesi günü yayımlanmıştır ve Cumhurbaşkanı’nın o gün yapmış olduğu ‘Yüzde 52 oy aldı, idam kararı verildi’ şeklindeki açıklamasını aktarmaktadır” ifadeleriyle başlayan açıklaması şöyle devam etti:”Bu sözler haberin başlığında tırnak içinde kullanılmıştır. Kendi açıklaması olduğu için başlığın hemen üstünde Cumhurbaşkanı’nın fotoğrafına da yer verilmiştir. Erdoğan’ın ima ettiği husus Hürriyet editörlerinin aklının ucundan bile geçmemiştir.”
Hürriyet, odasında rehin alınmasının ardından başlatılan operasyon sırasında hayatını kaybeden savcı Mehmet Selim Kiraz’ın fotoğraflarının yayınlanması kararına da açıklık getirdi: “Başbakan’ın bir danışmanının o hadiseden sonra Ankara Temsilcimiz Deniz Zeyrek’i bu talebi iletmek üzere aradığı doğrudur. Ancak bu telefon gazete baskıya girdikten bir hayli süre sonra, sabaha karşı 02.00’de açılmıştır. O esnada gazetemizin baskısı büyük ölçüde tamamlanmıştı.”