Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) İstanbul’un Kadıköy ilçesindeki Yoğurtçu Parkı’nda düzenlediği haziran buluşmasına polis müdahale etti.
Etkinlikte konuşmacı olan gazeteci İrfan Değirmenci ve bu hafta serbest bırakılan sosyal medya fenomeni ‘Basel’ adıyla tanınan Bekir Aslan dahil birçok kişi gözaltına alındı.

Basel, ‘Dev GenZ’ pankartını X’te paylaşması ve Grup Yorum şarkısı retweetlemesi’ gerekçe gösterilerek 12 Nisan’da tutuklanmış, 26 Haziran’da tahliye edilmişti.
TİP’in gözaltılara ilişkin açıklaması şöyle:
“Türkiye İşçi Partisi’nin İstanbul’daki Yoğurtçu Parkı’nda düzenlediği etkinliğe yönelik polis müdahalesinde, aralarında TİP Parti Meclisi üyeleri İrfan Değirmenci ve Ilgaz Özer’le TİP İstanbul İl Yöneticisi Ali Çoban’ın da bulunduğu en az 42 kişi gözaltına alındı.”
Basel’in avukatı Fatih Karataş’sa gözaltıyı şu sözlerle doğruladı: “Basel’i ablukadan çıkarıp gözaltı aracına götürdüler.”
İstanbul Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda PM üyemiz İrfan Değirmenci ile birlikte düzenlediğimiz etkinliğe polis hukuksuzca abluka ve gözaltı işlemi uyguluyor.
— TİP LGBTİ (@Tip_LGBTi) June 28, 2025
Eşit ve özgür bir yaşam mücadelesi susturulamaz, yoldaşlarımız derhal serbest bırakılsın!