Liberland'dan sonra Avrupa'da bir 'devlet' daha kuruldu: Enclava Krallığı

Çek Cumhuriyeti vatandaşı Vit Yedliçka’nın Hırvatistan’la Sırbistan arasında yedi kilometrekarelik ‘tarafsız bölge‘de kurduğu Liberland’ın ardından, bu kez de Hırvatistan ve Slovenya sınırı arasındaki 93 metrekarelik bir bölgede ‘Enclava Krallığı’ ilan edildi.

enclava

Sputnik’in haberine göre Polonyalı bir grup arkadaş, sahiplenilmemiş olduğunu iddia ettiği bölgeye ‘başka bir siyasi bölgenin sınırları dahilinde yer alan bölgeye verilen ad’ olan ‘anklav’ adını verdi. Enclava Krallığı’na şimdiye kadar 5 bin kişi vatandaşlık başvurusunda bulundu.

 

Bir bayrağı da bulunan Enclava’nın resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, ‘krallık‘ anayasal monarşiyle yönetilecek. ‘Devlet‘in İngilizce, Lehçe, Slovence, Hırvatça ve Çince olmak üzere beş de resmi dili bulunuyor.

Bizi Liberland’la karıştırmayın

Sloganı ‘Civis Totius Mundi’ (Ben dünya vatandaşıyım) olan ülkenin kurucularından Piotr Wawrzynkiewicz, “Ten rengine, dinine ve ırkına bakılmaksızın herkes düşüncelerini ifade edebilecek, bedava okuyacak ve vergi vermek zorunda kalmayacak” dedi.

Uluslararası toplumun kendilerini tanımalarını bekleyen kurucular, ‘selefi’ Liberland’la kıyaslanmak ise istemiyor.

Çiçeği burnunda Avrupa ‘devleti’ Liberland’ın kurucusu gözaltına alındı

İşte Avrupa’nın yeni ‘devleti’ Liberland’a vatandaşlık başvurusu yöntemi ve şartları

Avrupa’nın yeni ‘devlet’ine en çok vatandaşlık başvurusu Türkiye’den

Çiçeği burnunda Avrupa ‘devleti’ne 10 günde 160 bin vatandaşlık başvurusu