'Ortadoğu'nun en tehlikeli adamı' Davutoğlu Kerkük'te: Yürek görevi

Kerkük’e giden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Irak Türkmen Cephesi (ITC) Genel Başkanı Mehmet Seman Ağa’yı ziyaret etti.

Davutoğlu ziyarette “Yürek görevi var ya yürek görevi. O görev Allah tarafından verilir, tarih tarafından üstlenilir. Biri tayin etmese de derdiniz odur. Her zaman yanınızdayım” dedi.

Fotoğraf: Gelecek Partisi

Kerkük’ün ‘Ortadoğu barışının anahtarı’ olduğunu belirten Davutoğlu, şöyle devam etti: “Kerkük’te huzur yoksa Irak’ta huzur olmaz. Irak’ta huzur olmazsa Orta Doğu’da huzur olmaz.”.

ANKA‘nın haberine göre Gelecek Partisi lideri kentteki valilik seçimiyle ilgiliyse şunu söyledi: “Türkmenlerin dışlandığı bir süreç kimseye fayda getirmez, Kürtlerin dışlandığı bir süreç de aynı şekilde zarar verir. Herkesin onayının olduğu bir seçim yapılmalı.”

Resmi görevi olmasa da Türkmen davasına yürekten bağlı olduğunu belirten Davutoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Bugün resmi görevim yok. Yürek görevi var ya yürek görevi. O görev Allah tarafından verilir, tarih tarafından üstlenilir. Biri tayin etmese de derdiniz odur. Ben rahmetli Necdet (Koçak / 1980’de Saddam rejimi tarafından idam edilmişti) beyin şehadetini aldığımda da Kerkük’e nasıl baktıysam, şimdi de hep öyle baktım. Her zaman yanınızdayım. O misyonu bize tarih yükledi.”

‘Benim için Ortadoğu’nun en tehlikeli adamı’ denir’ demişti

Davutoğlu, 2011’de başlayan Suriye iç savaşında uygulanan dış politika üzerinden sık sık eleştirilmişti.

Gelecek Partisi lideri 2009-2014 arasında dışişleri bakanlığı yapmış ve dönemin Suriye devlet başkanı Beşar Esad’a karşı bir dış politika izlenmişti.

Ekim 2024’te Habertürk canlı yayınında konuşan Davutoğlu, kendisini eleştirenlerin ‘Türkiye’nin onurunu kırmaması gerektiğini‘ söylemiş ve şunu demişti:

“Vefat etmiş bir rahmetli siyasiye Türkiye’de görev yapmış Amerikalı’nın yaptığı görüşme istihbarat notu olarak bana geldi. Bu Amerikalı ‘Bir an önce siyasi parti kurmak için hazırlık yapın’ diyordu. Bunun üzerine bir Türk yetkili 1 Mart tezkeresinin reddedilmesi üzerine bir ifade kullanır, benim için ‘Ortadoğu’nun en tehlikeli adamı’ denir.”

Ortadoğu’nun ‘en tehlikeli adamı’ Davutoğlu: Suriye’de başarı hepimize ait