İspanya'da jet sosyete petrole karşı soyundu

İspanya’nın ünlü eğlence ve turizm merkezi İbiza Adası’nın açıklarında petrol bulunmasına tepki büyüyor. Son olarak, protestolara bölgenin varlıklı kesimi de katıldı. İbiza plajlarında ‘Petrole Hayır’ gösterileri yapan zenginler petrole karşı için soyunarak halka destek verdi.

Üzerlerine petrol döktüler

20140223 petrol

 

Hükümetin adada petrol aramasına son vermelerini isteyen jet sosyete üyeler, üzerlerine petrol dökerek poz verdi; onlara bazı mankenler de eşlik etti. Zenginlerin ve sosyetenin sokağa dökülmesine neredeyse ilk kez şahit olan sıradan halksa durumdan memnun görünüyordu.

Gösteriler sürecek

 

Çevre felaketinin kapıda olduğuna dikkat çeken İbiza sakinleri, Sanayi Bakanlığı’yla İskoç Petrol Arama şirketi ‘Cairn Energy’ ortak petrol aramalarına son verene kadar gösterilerine devam edeceklerini duyurdu.