Fitch İsrail'in kredi notunu düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, İsrail’in kredi notunu ‘A+’dan ‘A’ya indirdi.

Fotoğraf: AA

Fitch İsrail’in görünümününse negatif olduğunu bildirdi.

Gazze’deki savaşın devam etmesi, artan jeopolitik riskler ve birden fazla cephede askeri operasyon yapılmasının ülkenin mali durumunu etkilediği belirtildi.

Bu yıl İsrail’in, gayrisafi yurt içi hasılasının (GSYH) yüzde 7,8’i oranında bütçe açığı vereceği ve orta vadede borcun GSYH’nin yüzde 70’inin üzerinde kalacağı öngörüldü.

Savaşın, İsrail’in kredi ölçütlerinin daha da kötüleşmesine yol açabileceği belirtildi.

Bu durum, ülkede acil askeri ihtiyaçlar için yüksek harcamaların devam edeceği, sınır bölgelerindeki üretimle turizm ve inşaat faaliyetlerinin aksayacağı anlamına geliyor.

Fitch, Gazze’deki çatışmanın 2025’e kadar sürebileceğini ve diğer cephelere yayılabileceğini tahmin ediyor.

Beyaz Saray: İran bu hafta İsrail’e saldırabilir

İsrailli yedek subaylar, orduyu yalanladı: Gazze’de zafer halen uzak

İsrail Filistinlilerin sığındığı okula saldırdı: En az 100 ölü

İsrail’den Türkiye’ye ticaret misillemesi