Bursa pistini pas geçen AJet uçağı acilen İstanbul'a indi

Trabzon-Bursa seferindeki AJet uçağı acilen İstanbul Havalimanı’na indi.

Fotoğraf: AA

Trabzon’dan saat 10.55’te kalkan VF4517 sefer sayılı uçak Bursa Yenişehir Havalimanı’na iniş takımlarının açılmaması nedeniyle inemedi.

Pisti pas geçen pilotlar İstanbul Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi’yle irtibata geçerek iniş izni istedi.

İlk denemede pisti pas geçen pilot, ikinci denemede sorunsuzca inebildi.

Uçağın indiği bölgeye tedbir amacıyla itfaiye ve sağlık ekipleri gönderildi. Yolcular tahliye edildi.

Uçak bakım için hangara çekildi.

Yolculardan Mustafa Yavuz şöyle konuştu:

“Motorlara birden gaz verdi pilotlar ve İznik Gölü’ne doğru yön verdiler. Bir şeyler olduğunu anladım ve açıkçası biraz korktum.

Sonra tekrar yeniden Yenişehir Havalimanı’na döndü. Baktı ki yine olmayacak, inemeyecek, alçaldıktan sonra yeniden yükseldi ve İstanbul Havalimanı’na doğru döndü.

Tam inecekken İstanbul Havalimanı’nda da pisti pas geçti. Yükseldikten sonra yeniden aynı rotaya girdi ve sarsıntısız ve problemsiz bir şekilde indik.”