Birleşik Haziran 'ablukada': 10 kişiye daha Erdoğan'a 'hakaret'ten soruşturma

 

Son dönemde günden güne artan ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçlamalarının hedefindeki örgütlerden Birleşik Haziran Hareketi’ne üye 10 kişi hakkında daha soruşturma açıldı.

birlesik haziranİzmir’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yönelik ‘Hırsız Katil Erdoğan’ sloganı attığı gerekçesiyle tutuklanan Onur Kılıç’ın ardından kararı protesto etmek için İzmir Adliyesi’nde toplananlardan 10 kişiye aynı gerekçesiyle soruşturma açıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 10 BHH üyesine gönderilen tebliğde, “13 Şubat 2015 günü 10:30 -12:35 saatleri arasında İzmir Adliyesi C blok önünde davanın görüldüğü 5. Sulh Ceza Hakimliği koridor ve civarında toplanılmış, mahkeme neticesinde Onur Kılıç’ın tutuklanmasının akabinde duruşma salonu önünde ve koridorda tekrar tekrar “HIRSIZ KATİL ERDOĞAN” şeklinde hakaret içerikli slogan attınız” denildi.

Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 299. maddesi olan ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasının yöneltildiği tebliğde beş gün içinde BHH üyelerinin Emniyet’e gitmesi istendi.

Kısa süre önce yapılan bir derleme, Erdoğan Cumhurbaşkanlığı makamına oturduğundan bu yana aynı gerekçeyle toplam 67 soruşturmanın açıldığını ortaya koymuştu. 26 BHH üyesi de aynı maddeden soruşturmalarla karşı karşıyayken, bugün bu sayı 36’ya yükselmiş oldu.

Her gün yeni bir soruşturma: ‘Erdoğan’a hakaret’le suçlananların sayısı 67’yi buldu