Çağlayan'dan 'ülkesine son hizmet': Aday değilim

 

Kapatılan 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasında İranlı işadamı Rıza Sarraf’tan milyonlarca dolar rüşvet almakla suçlanan eski ekonomi bakanı Zafer Çağlayan, 7 Haziran 2015’te yapılması planlanan genel seçimlerde aday olmayacağını açıkladı.

Bu kararı ‘post-modern darbe süreci’ olarak adlandırdığı 17 Aralık’tan önce aldığını savunan Çağlayan, “Ülkeme, milletime ve partime hizmetin bakanlık ve milletvekili kimliği dışında da sürdürülebileceği kanısındayım” dedi.

Büyük sıkıntılar yaşamış

Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

Meclis Genel Kurulu’nda 21 Ocak’ta yapılan oylamada AKP’den verilen firelere karşın Yüce Divan’a gitmekten ‘yırtan’ Çağlayan, yazılı açıklamasında 2007’den bu yana sanayi ve ticaret, devlet ve ekonomi olmak üzere yaklaşık altı buçuk yıl boyunca bakanlık görevlerinde bulunduğunu hatırlattı.

‘Bazı bakan arkadaşlarımla, şahsım üzerinden Türkiye’yi ve sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan post-modern darbe süreci’ olarak tarif ettiği 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sürecinde kendi isteğiyle istifa ettiğini belirten Çağlayan, o tarihten bugüne çocukları, ailesi ve yakın dostlarıyla büyük sıkıntılar yaşadığını söyledi.

Hizmeti sürdürmek için…

Bu süreçte geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavisinin halen devam ettiğini vurgulayan Çağlayan, yeniden aday olmak istediğine dair çıkan haberlerin kendisini çok üzdüğünü kaydetti.

17 Aralık operasyonunda dokuz gün önce basına, 2015 genel seçimlerinde siyaseti bırakacağını çok net ve kararlı biçimde ifade ettiğini savunan Çağlayan, kararının bugün de aynı istikamette olduğunu ifade etti.

Ülkesine, milletine ve partisine ‘hizmet’ini bakanlık ve vekillik kimliği dışında da sürdürebileceğine inandığını vurgulayan Çağlayan, “Bu çerçevede 7 Haziran 2015’te yapılması planlanan genel seçimlerde aday olmayacağımı kamuoyunun bilgisine arz ederim” dedi.

Çağlayan ailesinin ‘ziynet’ anlayışı 24 ayar külçe altınmış!

Çağlayan ‘orantısız’ bulunan malvarlığı savunmasına Van depremini de ‘alet etti’

Zafer Çağlayan’ın oğullarına düğünde 4 bin Cumhuriyet altını takılmış, o da kuyumcuda altınları bozdurmuş

Çağlayan saat ve piyanonun parasını Sarraf’a elden vermiş!

Dört eski bakan da ‘yırttı’: Hiçbiri hakkında Yüce Divan kararı çıkmadı