Uğur Kurt'u öldüren polis 'heyecan'ına yenik düşmüş!

 

Okmeydanı Cemevi’nde bir cenaze törenine katılmak üzere bekleyen Uğur Kurt’u öldüren polis memur Sezgin Korkmaz’ın ‘heyecan ve panik içerisinde’ hareket ettiği,  o nedenle ‘sakince nişan alamadığı’ savunuldu.

Hakim, ‘Taksir değil kasıt’ demişti

Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

Uğur Kurt’un 22 Mayıs’ta, TEM Şube Müdürlüğü’nde görevli Sezgin Korkmaz’ın silahıyla vurularak öldürülmesine ilişkin hazırlanan iddianamede, Korkmaz için ‘taksirle ölüme neden olma’ suçlamasıyla üç yıldan altı yıla kadar hapsi istenmişti.

İddianamenin gönderildiği Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Hüseyin Kürşad Serbes ise iddianameyi kabul etmiş ancak suçun ağır cezalık olduğunu öne sürerek görevsizlik kararı vermişti.

Hakim Serbes, sanığın eyleminin, ‘olası kastla adam öldürmek’ suçu kapsamına girdiğini savunarak iddianameyi ağır ceza mahkemesine yollamış, Korkmaz’ın 20 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması gerektiğine hükmetmişti.

Sakince nişan alması mümkün değilmiş!

Fotoğraf, Milliyet gazetesinden alınmıştır.
Fotoğraf, Milliyet gazetesinden alınmıştır.

imctv.com.tr’nin haberine göre polis memuru Korkmaz’ın avukatı Tolga Yurdakul, dosyanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesine itirazda bulundu.

Korkmaz’ın ‘kasıt olmaksızın ateş ettiği’ savunulan dilekçede, “Heyecan ve panik içerisindeydi, sakince nişan alması mümkün değildi” denildi.

Hakim, ‘taksir’ değil ‘olası kasıt’ buldu: Uğur Kurt’u öldüren polise 25 yıla kadar hapis yolu

Uğur Kurt iddianamesi polisi korudu: Amirin ‘Sıkma’ ikazı iddianameye girmedi

Polis kurşunuyla vurulan Uğur Kurt’un eşi: Adaletin elimden tutmasını istiyorum

Uğur Kurt’u cemevi avlusunda vuran polise ‘taksirle öldürme’den üç-altı yıl hapis istendi

Uğur Kurt’u cemevi avlusunda vuran polis gaz bombası atmak yerine mermi sıkmayı tercih etmiş!

Uğur Kurt cinayetinin tanıkları anlatıyor: Polis doğrudan cemevini hedef aldı

Savcı Cemevi’nde vurulan Uğur Kurt’u neredeyse suçlu ilan edecek!

Bak şu işe: Uğur Kurt’un vurulduğu noktaya bakan MOBESE kamerası arızalı çıktı

Uğur Kurt vurulduğu sırada iki zırhlı aracın kaydettiği görüntüler nerede?

Uğur Kurt soruşturmasını yürüten savcı HSYK’ya şikayet edildi