Uluslararası Af Örgütü’nün Birleşik Krallık’taki kampanya müdürü Kristyan Benedict, Gazze’ye yönelik saldırılarından dolayı İsrail’i IŞİD’e benzetti.

Benedict, Twitter hesabından Uluslararası Af Örgütü’nün 8 Temmuz 2014’de Gazze Şeridi’ne yönelik başlattığı kara, hava ve deniz operasyonlarında işlediği savaş suçlarını belgeleyen raporu paylaştı. Ardından İsrail hükümetinin rapor üzerine verdiği tepkilerle ilgili tweet atan Kristyan Benedict, #JSIL (Levant’ta Yahudi Devleti) etiketini kullandı.
Bunun IŞİD’in İngilizce kısatlması olan ‘ISIL’i hatırlattığını savunan İsrail medyası Benedict’i açık bir şekilde İsrail’i IŞİD’e benzeterek ileri gitmekle suçladı. Londra’daki İsrail Büyükelçiliği de Benedict’i Twitter’daki yorumları nedeniyle kınama mesajı yayınladı.
İsrail’in 50 günlük son Gazze operasyonunda çoğu sivil 2 bin 110 Filistinli öldürülmüş, 10 bin 750 kişi de yaralanmıştı. İsrail tarafından da 75 asker ve dokuz sivil hayatını kaybetmişti.