17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında tutuklanan işadamı Rıza Sarraf, eski içişleri bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler ve eski ekonomi bakanı Zafer çağlayan’ın oğlu Kaan Çağlayan’ın da aralarında bulunduğu beş kişinin tutukluluk halinin devamına karar verildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan beş ismin aylık tutukluluk incelemesi yapıldı.
İncelemeyi yapan İstanbul 29’uncu Sulh Ceza Mahkemesi, beş sanığın da tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme gerekçe olarak, şüpheliler hakkındaki mevcut delil durumu, ceza alt ve üst sınırı ile kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunmasını gösterdi.
Son olarak, aynı soruşturma kapsamında tutuklanan eski Halkbank genel müdürü Süleyman Aslan dahil 13 kişi , geçen cuma günü nöbetçi İstanbul 19’uncu Sulh Ceza Mahkemesi’nce tahliye edilmişti.