Ekmekteki gramaj alt sınırı düşürüldü. Düzenleme 1 Ocak 2018’de yürürlüğe girecek.
Şu an en hafif ekmek 250 gram. Ancak değişiklikle 200 gram ekmek üretilebilecek. Öncekinin aksine de gramaj artışı 50 değil 10’ar gram olacak.
AA’nın haberine göre, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ‘Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği’, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.Dondurulmuş hamur teknolojisiyle üretilen ekmekler de tebliğ kapsamına alındı.
Dondurulmuş hamur teknolojisiyle veya farklı metotlarla üretilen pişmemiş, yarı pişmiş veya soğutulmuş, son pişirme işlemi henüz yapılmamış ürünlerin özelliklerinin, son pişirme işlemi tamamlandıktan sonra tebliğ hükümlerine uyması gerekecek.
Toplu tüketim yerleri için çeşitli sözleşme ve taahhütler çerçevesinde üretilen, doğrudan tüketiciye arz edilmeyen ekmek, kepekli ekmek, tam buğday unlu ekmek, tam buğday ekmeği ve ekşi hamur ekmekleri muhtelif ağırlıklarda üretilebilecek.