ABD’nin Florida eyaletini vuran Debby Kasırgası’nda bir plaja en az 1 milyon dolar değerinde kokain vurdu.

Dün sabah Florida kıyılarını vuran ‘kategori 1’ (saatte 119-152 kilometre) şiddetindeki Debby Kasırgası bir plaja 30’ar kiloluk 25’i aşkın kokain paketi sürükledi.
ABD Sınır Devriyesi, X’ten, ”Debby 25 paket 30’ar kiloluk kokaini (takımada) Florida Keys’e savurdu” diye yazdı.
New York Post’un haberine göre kokain paketlerini, plajdaki bir kişi, çöp poşetlerine sarılmış halde yosun ve yaprakların arasında buldu. Daha sonra hızlıca yetkililere ulaştı.
Kaçakçılar Güney Amerika’dan ABD’ye yasadışı madde kaçırdığı için kokain gibi birçok uyuşturucu sık sık güney Florida sahillerine vuruyor.
Öyle ki haziranda, kuzey Florida sahillerinde bir kişi deniz kaplumbağası yuvalarını ararken 4 milyon dolarlık kokain bulmuştu.
Vali Ron DeSantis kasırga sebebiyle 61 kasabada acil durum ilan etti, 274 bini aşkın evde elektrik kesildi.
13 yaşında bir çocuğun evine ağaç devrilmesi sonucu öldüğü fırtınada, en az üç kişinin daha öldüğü söylendi.