1 Kasım 2017’den bu yana tutuklu bulunan işadamı Osman Kavala’nın Silivri Cezaevi’nden eşi Ayşe Buğra Kavala’yla birlikte çekilmiş fotoğrafı paylaşıldı.

osmankavala.org adresinden paylaşılan fotoğrafta “1 Kasım 2017 tarihinden bu yana, 260 gündür Silivri Cezaevi’nde, hakkındaki suçlamaları bilmeden ve bir iddianame olmaksızın kalmaya devam eden Osman Kavala, geçtiğimiz hafta Ramazan Bayramı nedeniyle gerçekleşen açık görüşte, eşi Prof. Dr. Ayşe Buğra Kavala ile birlikte” dendi.
Ne olmuştu?
İstanbul’da 19 Ekim 2017’de gözaltına alınan Kavala’nın, tutuklu ABD İstanbul başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz’la aynı soruşturma dosyasına dahil edildiği ortaya çıkmıştı.
AKP genel başkanı ve cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise beş gün sonraki Meclis grubu konuşmasında Kavala için “Türkiye’nin Soros’u dedikleri kişinin bağlantıları çıkıyor ortaya. Gereken hesabı soracağız” demişti.
Kavala, 1 Kasım 2017’de ‘hükümet ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçlamasıyla tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilmişti.
Kavala son olarak uzun tutukluluk gerekçesiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvurmuştu.
Kavala, uzun tutukluluk gerekçesiyle AİHM’e başvurdu: İnsanın ağırına gidiyor
Kavala’dan mektup var: Hakimler, ‘tutuklama kararı’na zorunlu hissediyor
Lise arkadaşları Osman Kavala için Silivri’de pankart açtı
Tutuklu işadamı Osman Kavala’dan Sabah’a suç duyurusu
Tutuklu işadamı Kavala: Adaletin er ya da geç tecelli edeceğini umut ediyorum
Cezaevindeki işadamı Kavala: Erdoğan’ın sözlerinden sonra tutuklandım
Bir Osman Kavala anısı…
Kavala’nın eşi: Barış, hukukun üstünlüğü ve demokrasiye dair umudumuzu da kaybettik
Kavala tutuklandı: Suçlama, ‘hükümet ve anayasal düzeni kaldırmaya teşebbüs’
İletişim Yayınları ve Birikim Dergisi’nden Kavala açıklaması
Erdoğan’dan gözaltındaki Kavala’ya: Bağlantıları çıkıyor, hesap soracağız
İşadamı Kavala ve ABD başkonsolosluk görevlisi aynı dosyadan suçlanıyor
AKP’li milletvekili, Osman Kavala’nın gözaltına alınması için ‘Devrim’ dedi
Gözaltına alınan işadamı Kavala’nın eşi: Kanaatimiz yanlış anlaşılma olduğu
AP raportörü Piri: Kavala’nın serbest bırakılması için ‘acil çağrı’ teklif edeceğim
İşadamı Osman Kavala ‘gizli bir soruşturma’dan gözaltına alınmış