Yüksekdağ'dan 'Öcalan iyi' diyen Bozdağ'a: Kendi gözlerimizle görmek istiyoruz

 

PKK lideri Abdullah Öcalan’a tecridin kaldırılması için başlanan açlık grevini ziyaret eden HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, “Biz sizden (Bekir Bozdağ) haber almak istemiyoruz. Sizin ‘İyi’ demeniz bizi rahatlatmıyor. Biz kendi gözlerimizle görmek istiyoruz” diye konuştu.

Fotoğraflar: DHA
Fotoğraflar: DHA

İmralı Cezaevi’ndeki PKK lideri Abdullah Öcalan’a tecridin kaldırılması talebiyle, aralarında ünlü Kürt siyasetçilerin de bulunduğu 50 kişi, DBP Diyarbakır İl binasının konferans salonunda dün süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başlamıştı.

DİHA’nın haberine göre, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Hatip Dicle, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) eş sözcüleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Ertuğrul Kürkçü, HDP eş genel başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş açlık grevine başlayanları bugün ziyaret etti.

‘Kürtleri öldürerek çözemezsiniz’

Burada konuşan Yüksekdağ, açlık grevini ‘Türkiye’nin girdiği krizin fotoğrafı’ olarak niteleyerek, krizin sorumlusunun hükümet olduğunu söyledi.

“Darbeyi püskürttük derken başka bir darbeyle karşı karşıya kalabilirsiniz” diyen Yüksekdağ, ‘Kürtleri öldürerek, baskı altına alarak’ bu sorunun çözülemeyeceğini anlattı.

Yüksekdağ, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın (Öcalan’ın) Sağlığı yerinde, güvenlik tedbirleri gözden geçirildi” açıklamasına şu yanıtı verdi: “Biz sizden haber almak istemiyoruz. Sizin ‘İyi’ demeniz bizi rahatlatmıyor. Biz kendi gözlerimizle görmek istiyoruz. Ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmesi için harekete geçmelisiniz. 50 arkadaşımızın başlattığı bu açlık grevi direnişi aynı zamanda insanlık için bir direniştir. Bugün Sayın Öcalan’a tecrit uygulayanlar Türkiye’yi bir karanlığa sürüklemek istiyorlar ama biz buna izin vermeyeceğiz.”

Demirtaş’tan ‘Öcalan iyi’ diyen Bozdağ’a: Haber alamazsak gerginlik tırmanır

‘Öcalan’a tecridin kaldırılması’ talebiyle 50 gönüllü, süresiz açlık grevine başladı

Bakan Bozdağ, Öcalan’dan ‘haber getirdi’: Sağlığı ve güvenliği yerinde

Bayık’tan görüntülü mesaj: Öcalan için tüm eylemler meşru; direkt ve şimdi yapılmalı

‘Öcalan’a tecridin kaldırılması’ için 50 ‘gönüllü’ süresiz dönüşümsüz açlık grevine başlayacak

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın da katılacağı Şanlıurfa’daki ‘tecrit’ mitingi yasaklandı

HDP, ‘Öcalan’a tecrit’i yine Meclis’e taşıyacak: Tecrit meşru değildir

HDP’den KCK’ya destek: Bir yerden başlanacaksa Öcalan’a tecrit kaldırılmalı

KCK’dan hükümete çağrı: Öcalan’a yönelik tecrit kaldırılırsa üzerimize düşeni yaparız

AKP, Öcalan’ı tecrit ederek itibar ve etkin pozisyonunu korumaya çalışıyormuş

‘Öcalan AKP’ye tavır aldığı için ağır tecrit altında’ diyen KCK’dan ‘direniş’ çağrısı

Öcalan’dan mesaj: Mutlak tecrit altındayım

Demirtaş da ‘tecrit’ dedi: Süreç, Dolmabahçe’den bu yana geriye gidiyor