Nefret söylemlerinde zirveyi kimselere bırakmayan Yeni Akit gazetesi, oyuncu Barış Atay’ın Twitter’da paylaştığı çarşaflı anne fotoğrafına yazdığı yorumu “Noelci Barış Atay Müslüman anneye dil uzattı!” başlığıyla duyurdu.
Türkiye’de yeni yılda dünyaya gelen ilk bebek Meryem Azra’nın çarşaflı annesiyle olan fotoğrafını ‘Fotoğraftaki anneyi bulunuz’ mesajıyla paylaşan Barış Atay, Yeni Akit gazetesinin hedefi oldu.
Haberde Atay için ‘Hristiyan geleneği olan Noel’i kutlayan zihniyetin artığı’ ifadeleri kullanılırken, “Çarşaflı bir annenin fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşarak aklınca alay etti” denildi.
Barış Atay’a Twitter’da verilen tepkileri de derleyen Yeni Akit gazetesi, hakaret içerikli tweet’leri de yayınlamakta bir sakınca görmedi.
Öte yandan Twitter’da ‘Haddini bil Barış Atay’ etiketi başlatıldı ve Türkiye’de en çok konuşulan konularda zirveye yükseldi. Bu etiket altında Barış Atay’a çeşitli hakaretler ve tehditler yazıldı.
Genç oyuncunun haklı bir eleştiriyi dile getirdiğini savunanlar ise #BarısAtayYalnızDeğildir etiketi üzerinden paylaştıkları mesajlarla Atay’a destek verdi. Bu etiket de en çok konuşulanlar arasına girdi.
‘Kadını yok sayan zihniyete hep ‘hayır’ diyeceğim’
Barış Atay ise gelen tepkilere yine Twitter’dan yanıt vererek “Ben kimsenin tercihine asla laf etmedim ama kadını yok sayan, en mutlu gününde bir foto karesinin köşesine iten zihniyete hep hayır diyeceğim” ifadelerini kullandı.