Yemen’in başkenti Sana’da Belili Camisi’ne iki intihar saldırısı düzenlendi. Bombalı saldırıda, en az 10 kişi hayatını kaybetti, 36 kişi de yaralandı.
Bu ay ikinci saldırı

Belili Camisi’ne saldırı Şii Husilerin bayram namazı için camiye gittikleri sırada gerçekleşti. Reuters, saldırının IŞİD’in Husi gruplara karşı üstlendiği saldırılara benzediğini kaydetti.

Görgü tanıklarından Reuters’a konuşan Nayef isimli bir Yemenli ise, iki patlama sesinin peş peşe geldiğini belirterek, “Yaralıları kurtarmak için toplandık. Çok acıklıydı, her yerde kan vardı” diye konuştu.

Bu sabahki patlama, Sana’da bu ay Husilere yönelik ikinci saldırı oldu. Geçtiğimiz ay IŞİD’in Sana’nın kuzeyinde Husilere yönelik bir başka saldırısında en az 28 kişi ölmüş, 75 kişi de yaralanmıştı. Bugünkü patlamada ise, Arap medyasına göre en az 25 kişi öldü, öte yandan Husi Ansarullah grubu, hayatını kaybedenlerin sayısının 10 olduğunu kaydetti.

Yemen’de İran bağlantılı Şii Husi grup, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi’nin Suudi Arabistan’a sürgüne gönderilmesini sağlamıştı.

O günden bu yana, Suudi Arabistan liderliğindeki Arap devletlerinin oluşturduğu koalisyonla Husilere hava saldırısı düzenleniyordu. Bugünkü saldırı, Hadi’nin Yemen’e yeniden dönüşünden sadece iki gün sonra gerçekleştirildi.
