Gül'e 'şok soru'nun görüntüleri

 

Oğlunun mezuniyet törenine katılmak için gittiği Harvard Üniversitesi’nde düzenlenen konferansta konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gezi’nin yıldönümüne bir gün kala protestolarla karşılaştı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e şok soru from DikenComTr on Vimeo.

Gül, Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim görevlisi olan Emrah Altındiş’in “Gezi sonrasında geceleri nasıl uyuyorsunuz? Burada demokrasi dersi vermeye utanmıyor musunuz?” sorusuyla karşılaştı.

Altındiş, Türkçe sorduğu sorunun İngilizceye çevrilmesini isterken, “Türkiye’de bu soruyu sorsaydım beni tutuklarlardı” dedi. Altındiş’in sorusu 150 kadar dinleyiciye tercüme edildikten sonra Gül, “Söylediğin sözler doğru değil. Bir başkası olsaydı sana bu soruyu sordurmazdı. Bu olaylar başka ülkelerde de oluyor. Gezi Parkı’nda sağduyulu bir hareketle başlayan eylem, ilk başta doğru bir şekilde kontrol edilemeyince yasadışı örgütler bunlara katıldı. Bunlar tabii ki çok üzücü’’ yanıtını verdi.