TİB Başkanı'na ağır suçlama: 'Devletin en gizli bilgileri yetkisiz kişilere açıldı'

 

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nda (TİB) görevden alınan bir uzmanın, Başkan Ahmet Cemalettin Çelik ve daire başkanları hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı. 7 Mayıs’ta yapılan suç duyurusunda ilgili şahısların, bilişim sistemine girme, sistemi engelleme, verileri yok etme veya değiştirme suçlarını işlediği iddia ediliyor.

Radikal’in haberine göre suç duyurusunda, yolsuzluk operasyonun hemen ardından 23 Aralık 2013’de TİB Başkanlığına atanan Çelik’le yasal dinlemelerden sorumlu daire başkanı A.Ö. ve M.S.’nin, ‘devletin en gizli bilgilerini yetkisiz kişilere açtığı ve hukuk dışı eylemlere imza atıldığı’ öne sürüldü.

‘Personele baskı uygulanıyor’

20140511 tib1

Personele baskı uygulandığı, buna karşı çıkanların da tasfiye edildiği öne dürülürken, suç için delil, suçlamak için de personel arandığı ifade edildi.

Dilekçede şu ifadeler kullanıldı, “Başkanlıkta çalışmayan, yani TİB personeli olmayan bazı insanların Başkanlığın dinlemelerle ilgili en kozmik dairesi olan Bilgi Sistemleri Dairesinde kritik koordinatörlüklerde yapılan çalışmalara eşlik ettikleri bizzat tarafımca şahit olunmuştur.

Suç duyurusunda bulunan uzman, hukuksuz bir biçimde Veri İşlemleri Koordinatörü görevinden alındığını belirtti.