Tecrübeli NBA oyuncusu, düşen şut yüzdesinden iPhone 6'yı sorumlu tuttu

 

NBA’de San Antonio Spurs takımında forma giyen Matt Bonner, bu sezon düşen şut yüzdesinden iPhone 6’yı sorumlu tuttu.

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Spurs’ün önemli ‘görev adamlarından‘ tecrübeli basketbolcu, 11 yıllık NBA kariyeri boyunca yüzde 41.4’lük üç sayı ortalamasıyla oynamış, ancak bu rakam geçtiğimiz sezon yüzde 36.5’e gerilemişti.

NBA’de çaylak sezonundan itibaren en kötü üçlük atış performansını sergileyen 35 yaşındaki Bonner, bu durumu ciddi bir şekilde iPhone 6’nın büyüyen ekranına bağladı.

Concord Monitor sitesine konuşan Matt Bonner, “Herkes bunu komik bulacak ama işte benim teorim” diye söze başlayarak, “Yeni iPhone bir öncekinden daha büyük ve bu nedenle telefonun ekranında tuşlara ulaşmak için parmaklarınızı daha fazla germeniz gerekiyor. İşte bu nedenle ‘tenisçi dirseği rahatsızlığı’na yakalandım” ifadelerini kullandı.

 ‘Tenisçi dirseği‘ dirseğin dış kısmındaki kemiğe yapışan tendonların zarar görmesi sonucu oluşan ağrıyı tanımlamak için kullanılıyor.

Bonner’ın Spurs’le sözleşmesi sona erdi. Tecrübeli oyuncu henüz başka bir takımla da anlaşma sağlayamadı.