Taşeron işçiler, CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde açlık grevine başladı

Sarıyer Belediyesi’ne bağlı çalışan ve bir süredir CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan bir grup taşeron işçi, zam ve sosyal haklarında iyileştirme talepleri karşılana kadar süresiz açlık grevine başladıklarını açıkladılar.

Fotoğraflar: DHA
Fotoğraflar: DHA

CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan işçiler, “Yaşasın onurlu direnişimiz”, “İş, ekmek, adalet istiyoruz”, “Direne direne kazanacağız” şekinde sloganlar atarak, pankart açtı. İşçiler adına açıklama yapan Güven Darcanlı, geçen yıl dört işçinin 86 gün bouınca Sarıyer Belediye Başkanlığı önünde direnerek, 100 işçiye 400 lira yemek ve yol haklarını kazandırdıklarını anlattı.

Darcanlı, yılın başında işten çıkarıldıklarını ancak CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda yöneticilerle yaptıkları görüşmeler sonucunda tekrar işe alındıklarını söyledi.

chp isciler 2

2015 için yüzde 15, 2016 için yüzde 15 zam, parklarda işçilerin yağmurdan, soğuktan korunmaları için konteyner, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde emekçi kadınların izin yapması, bayramlarda 250 lira gıda yardımı, Eylül için 750 lira yakacak yardımı istediklerini dile getiren Darcanlı, “Görüşmelerimiz 13 Mayıs’a kadar devam etti ve tıkandı. 13 Mayıs’ta eylemlerimize başladık. Haziran itibarıyla bu insani talepler nedeniyle beş işçi temsilcisinin işine son verildi. İki aydır mücadele ediyoruz. Bu talepler insani taleplerdir. Bu talepler karşılanıncaya kadar bugünden itibaren süresiz açlık grevine başlıyoruz” dedi.