Taraftarların fişlemeyi stadyumlara taşıyacağı gerekçesiyle karşı çıktığı e-bilet uygulaması Passolig’in iptali için mücadele yürüten taraftar grupları, bir kez daha 6222 sayılı ‘sporda şiddeti önleme yasası‘ ve Passolig’in kaldırılması çağrısında bulundu.

49 taraftar grubunun taraftarhaklari.org sitesinden yayınlanan ortak bildirisinde, “Baskıcı ve yasakçı bir anlayışın ürünü olan bu yasa, ülkemiz spor alanlarının ve tribün yapısının gerçeklikleriyle uyuşmamaktadır” denildi.
6222 sayılı yasanın kolluk güçlerine ‘keyfi yasak’ imkanı tanıdığını vurgulayan taraftar grupları, “Bu kararların alındığı il-ilçe güvenlik kurullarında, Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri dahi yer alırken, taraftar temsilcilerinin bulunmaması komedya değil de nedir?” diye sordu.

Bildiride ‘spor alanlarında şiddetin önlenmesi‘ iddiasıyla çıkan yasa ve bir yıllık Passolig sürecinde hiçbir şeyin değişmediği de şöyle özet geçildi: “Tribün ve saha kapatmaları devam etmiş, teknolojik karaborsacılık türemiştir. Passo-lig kullanıcılarının kişisel bilgileri herkesin erişimine açık ve pazarlanabilir bir meta haline gelmiştir. Şiddet olaylarını çözemediği ise bir yıllık icraatla sabitlenmiştir. Taraftar ortalamaları ciddi oranda düşerek ülkemiz tribünleri bitme noktasına getirilmiştir. Türkiye Futbol Federasyonu, bu kartı alan taraftarları makul seyirci olarak tanımlamış, devamında kulüplerimize taraftarları gerekçe göstererek verdiği rekor cezalarla kendini inkar eden bir pozisyonda yer almıştır.”
Passolig ucubesine teslim olmamakta kararlıyız

“6222 deli gömleğini giymemekte ve Passolig ucubesine teslim olmamakta kararlıyız” mesajını veren taraftar grupları “Haklılığımızın hukuksal mücadelesinde önemli bir mihenk taşı olan passo-lig davasının 30 Haziran günü Ankara’ daki duruşmasında bizler yine davamızın takipçisi olacağız. Ankara 16. Tüketici Mahkemesi’ nde görülmekte olan passo-lig iptal davasını bizlerinde doğru bulduğu gerekçelerle Anayasa Mahkemesi’ ne taşıyan hakimin Van’ a tayin edilmesini de manidar bulduğumuzu kamuoyunun bilmesini isteriz” yorumunu yaptı.
Twitter’dan #PassoLigiÇöpeAtın6222yiKaldırın etiketini kullanan taraftar grupları, açıklamalarını “Ve ilan ederiz ki; 90+4′te gelen golü bekler gibi son düdüğe yani bu maçı alana kadar susmayacağız… Bu davayı kazanacağımıza olan inançla taraftarları omuz omuza olmaya çağırıyor, TBMM’ nin 25. Dönem Milletvekilleri’ ni göreve davet ediyoruz. BİZ HAKLIYIZ, BİZ KAZANACAĞIZ!” çağrısıyla son verdi.
Açıklamaya imza atan taraftar grupları şöyle:
1903 Kara Kartallar Grubu
1907 ÜNİFEB – Üniversiteli Fenerbahçeliler Birliği
1927 Bornovalılar
Adanademirspor Ankara Ekspresi
Afyon Kartalları
Akigolar (Akhisar Belediye Spor)
Alkaralar (Gençlerbirliği)
Altay 1914 Taraftarlar Derneği
Anadolu Yakası Beşiktaşlılar
Ankaragücü Taraftarları
Beleştepe
Buca Fan Club
Bursaspor-Teksas Grubu
CK (Cefakar Kanaryalar)
çArşı
Dikmen Tayfa (Gençlerbirliği)
Diyarbakırspor Azrailler Grubu
Eski İzmirliler (Altay)
FBD – Fenerbahçeliler Derneği
Forza Şirinler (Samsunspor)
Gençlerbirliği Taraftar Derneği
Grup Friends (Fenerbahçe)
Göztepe Uniforce
Göztepe Yalı Grubu
Haydi Gençler (Gençlerbirliği)
İzmirspor 1923 Taraftar Derneği
Kaplanpenche (Adanaspor)
KaraKızıl (Gençlerbirliği)
Kardeşler (Gençlerbirliği)
Kırmızı Şimşekler – Eskişehirspor
KızılAslan
KızılKabus (Altay)
Kill For You (KFY) – Fenerbahçe
Karşıyaka Çarşı Grubu
Marmaralı Çotanaklar (Giresunspor)
Marmaris Kartalları
ODTÜ’ lü Gençler (Gençlerbirliği)
Siyah Çoraplılar 1899 (Fenerbahçe)
Sol Açık Taraftar Grubu
Sopalı Pankart
Söğütbahçeli Çılgınlar (Samsunspor)
Taşra (Fenerbahçe)
Tatangalar – Numarali B
Tekyumruk
UNİA (Üniversiteli Altaylılar)
Vamos Bien
Vira (Trabzonspor)
Viva Göztepe
Taraf-Der
Taraftar Hakları Derneği