Gürcistan-Azerbaycan sınırında, içinde 20 kişinin olduğu kargo uçağının düşmesinin ardından Meclis’teki Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun toplantısı ertelendi.

Türk Hava Kuvvetleri’ne ait bir kargo uçağı Azerbaycan’dan Türkiye’ye gelirken Gürcistan’da düştü. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) C130 model kargo uçağı için Gürcistan’la birlikte arama kurtarma çalışmalarına başlandığını duyurdu.
Gürcistan İçişleri Bakanlığı, askeri nakliye uçağının Azerbaycan sınırına beş kilometre mesafedeki Signagi bölgesinde düştüğünü, kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı
Gürcistan Hava Navigasyonu İdaresi de uçak Gürcistan hava sahasına girdikten birkaç dakika sonra radar bağlantısının kesildiğini belirtti.
Açıklamada uçağın herhangi bir acil durum sinyali göndermediği vurgulandı.
MSB uçakta mürettebatla birlikte 20 personelin bulunduğunu açıkladı. Vefat sayısına ilişkin net bilgi henüz paylaşılmadı.
Komisyon toplantısı ertelendi
PKK’nın silah bırakmasının ardından Meclis’te kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 17’nci toplantısı da kaza nedeniyle ertelendi.
Toplantının tarihine ilişkin bir açıklama henüz yapılmadı.
TBMM Başkanlığı’nın açıklaması şöyle:
“TBMM Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun, 13 Kasım 2025 Perşembe günü gerçekleştirileceği duyurulan 17’nci toplantısı, kahraman Mehmetçiklerimizi taşıyan askeri kargo uçağımızın Azerbaycan’dan ülkemize dönüşü esnasında Gürcistan’da düşmesi nedeniyle ertelenmiştir.”