• SANAT
  • 9 SORUDA
  • DİKEN ÖZEL
  • GÜNÜN 11’i
  • DİKENLİK
  • AKŞAM POSTASI
  • VPN HABER
  • ENGLISH

Diken

Yaramazlara biraz batar!

  • VİTRİN
  • AKTÜEL
  • EKONOMİ
  • ANALİZ
  • DÜNYA
  • MEDYA
  • KEYİF
  • YAZARLAR
  • SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKYapı Kredi Step

Soylu valileri uyardı: Allah muhafaza trafo ve elektrik kesintisi tartışması başlamasın

12/05/2018 21:15

Mardin’de 13 ili kapsayan ‘Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı’na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bölgedeki valilere seçim güvenliği konusunda talimatlar vererek, “Allah muhafaza bir trafo tartışması, elektrik kesintisi tartışması başlamamalıdır, tedbir alınmalıdır” dedi.

Fotoğraf: DHA


Toplantıda Soylu’nun yanı sıra, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Diyarbakır, Tunceli, Elazığ, Malatya, Şanlıurfa, Adıyaman, Bitlis, Muş ve Bingöl valileri, emniyet müdürleri ve jandarma komutanları da yer aldı.

Toplantıda seçim güvenliği hakkında alınan önlemleri anlatan İçişleri Bakanı Soylu, her seçimin ve her dönemin karakteri, mevzuatı, mahiyeti ve psikolojisinin birbirinden farklı olduğunu belirterek, “Dünyanın ve uluslararası gündemin de takip ettiği bir seçim sürecini yaşayacağız. Seçim, halkın seçimidir. İçişleri Bakanlığı olarak, vatandaşımızın sağlıklı bir şekilde, güvenlik zaafiyetine yol açmadan sandığa gitmesini temin etmemiz lazım” dedi.

Bölgedeki valilere seçim güvenliğine ilişkin talimatlar veren Soylu, bölge valileri, jandarma komutanları ve emniyet müdürlerine, YSK’nın genelge ve kararlarını mutlaka okumaları ve buna göre hareket etmeleri talimatını verdi.

‘Türkiye de iki seçim var tartışılan: 1946 ve 1982’

Yeni bir ‘trafo tartışması’nın yaşanmaması için valilerden bütün önlemlerin alınmasını isteyen Soylu, “Mevcut güvenlik kameralarının sağlıklı çalışmasına, sandık torbalarının olduğu depolarının aydınlatılmasına ilişkin tedbirler alınacaktır. 16 Nisan’da hiçbir tartışma olmadı. Ama Allah muhafaza bir trafo tartışması, elektrik kesintisi tartışması başlamamalıdır, tedbir alınmalıdır. Yukarıdan aşağı aydınlatma ve tüm kameralar kontrol edeceğimiz hususlardan bir tanesidir. Seçim herhangi bir aksiliğin telafi edilemeyeceği bir hadisedir. Biz merkezden YSK ile sürekli irtibatta bulanacağız ve gelen bütün bilgileri teker teker size aktaracağız. Gerek seçim kanunu, gerekse YSK’nın ortaya koyduğu talimatların tamamı arkadaşlarımız tarafından gerek valiliklerimiz gerek güvenlik birimlerimiz tarafından takip edilmelidir” dedi.

Seçim güvenliği konusunun Türk demokrasisinin ‘en başarılı olduğu’ konulardan biri olduğunu savunan Soylu, ABD’nin her seçimi ‘eline yüzüne bulaştırdığını’ savundu.

Soylu şöyle devam etti: “Oysa Türkiye pazar günü seçimi yapar, pazartesi herkes olgunlukla işine başlar. Türkiye de iki seçim vardır tartışılan. 1946 ve 1982 referandumu. Bu iki seçimin dışında Türkiye’nin tartıştığı seçim yok. 16 Nisan referandumunda İçişleri Bakanlığı olarak iyi bir sınav verdiğimizi düşünüyorum. Bu seçim döneminin sonunda kazanan her şeyden önce demokrasimiz, ülkemiz ve milletimiz olacak.”

2014 seçimlerinden beri gündemde

2014 yerel seçimlerinde Türkiye’nin birçok yerinde oy sayımı sırasında elektrik kesintileri yaşanmış ve bu bölgelerde gerginlik yaşanmıştı.

Enerji Bakanı olan Taner Yıldız, kesintileri ‘trafoya kedi girmesine’ bağlayıp, “Espri yapmıyorum trafoya kedi girdi. Bu ilk kez yaşanmadı. Bunu seçime bağlamak yanlış” demişti.  

Soylu ‘uyardı’: Seçim sürecinde sosyal medya provokasyonları takip edilecek

Kategori:Aktüel

SON HABERLER

Beşiktaş’ın devre arası kampı iptal edildi

Beşiktaş Kulübü, Antalya’da yapılması planlanan devre arası kampının iptal edildiğini açıkladı.

Cumhur ittifakının ‘küçük ortağı’ asgari ücretin 23 bin lira olmasını istedi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, asgari ücretin 23 bin lira seviyesine getirilmesi gerektiğini söyledi.

Yayaya çarpıp serbest bırakılmıştı: Eski Yemen savunma bakanının oğluna ev hapsi

İstanbul’da yayaya çarparak ağır yaralanmasına neden olan ve serbest bırakılan Eski Yemen savunma bakanının oğlu Musaeed Hussein hakkında tepkilerin ardından ev hapsi kararı alındı.

Altın Küre adayları açıklandı: ‘Barbie’ dokuz dalda aday

Sinema ve televizyon dünyasını ödüllendiren, ‘Oscar’ın habercisi’ olarak değerlendiren Altın Küre Ödülleri’nin adayları açıklandı.

İsrail saldırılarında ölen Filistinli sayısı 18 bin 205’e yükseldi

Gazze yönetimi, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinli sayısının 18 bin 205’e yükseldiğini açıkladı.

MHP’li Sarı, 15 Temmuz’a ‘şaşırmış’: ‘Bunlar bizim çocuklar, fırtına gibi’ derdik
Akkuyu’nun bilirkişi raporu ‘hazır’: Olası bir nükleer kazada sınır değerler aşılmaz

Ara

DİKEN’İ TAKİP EDİN

Osman Kavala 2 bin 232 gündür hapiste

YAZARLAR

Seri katiller birbirine benzemez

Psk. Dr. Feyza Bayraktar

Çar, Şeyh ve Fatih

Bahadır Kaynak

Zülfü Livaneli’nin mi’si

Mustafa Dağıstanlı

Kurtuluş son durakta bir tuhaf dörtlü: Minik, Mafya, Kamil Koç ve ben

Behzat Şahin

Kamusal entelektüel, akademi ve elitizm üzerine birkaç satır…

Murat Sevinç

Medeniyetler çatışması, Batı karşıtlığı ve İslamcılığın yeniden inşası

İhsan Dağı

Çok özel bir halk mıyız, neler oluyor, ne yaşıyoruz?

Murat Sevinç

GÜNÜN 11’İ

Zeynep Gürcanlı: Türkiye, dış politikada bugünkü sıkışmışlığı hemen hemen hiç yaşamadı

Alaattin Aktaş: Enflasyonla mücadelede durumumuz şafak sayan asker gibi oldu

Murat Muratoğlu: ‘Şatafata hayır’ çağrısını saraydan mı yapsın?

Remzi Özdemir: Halka arzlarla gelenler, yine halka arzlarla batıp gitti

Mehmet Ocaktan: Kafe basıp kahve ve kola döken ‘Gazze mücahitleri’

Rahmi Turan: İnsanlar pestil gibi olmuş, daha ne kadar ezdireceksiniz ki?

Fatih Altaylı: Şerefsizlerin korunduğu ülke

Osman Müftüoğlu: Odanız serin uykunuz derin olsun

Örsan K. Öymen: CHP’de değişim yanılsaması

Mehmet Y. Yılmaz: Ahlaki çöküşün fotoğrafı

Mehmet Altan: 16 yılı çöpe attılar

  • 9 SORUDA
  • YAZARLAR
  • AKTÜEL
  • ANALİZ
  • DİKEN ÖZEL
  • DİKEN’E TAKILANLAR
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • KEYİF
  • MEDYA
  • POPÜLER BİLİM
  • SANAT
  • BU GAZETE…
  • DİKEN 5 YAŞINDA
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik ilkeleri
  • Çerez politikası

"Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma." Sedat Simavi

×