Sinop'ta eğitimcilere polis müdahale etti, bir kişi başından gaz fişeğiyle vuruldu

Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Türk Eğitim Sen’in ortak kararıyla ülke çapında bir günlüğüne iş bırakan eğitimcilere, Sinop’ta polis gaz sıktı.

Önceden belirlenen program kapsamında eğitimcilerin valilik binası önünde basın açıklaması engellenirken, polisin attığı biber gazı fişeği bir kadının da başına isabet etti. Başından yaralanan kişi hastaneye kaldırıldı.

sinop ogretmen yuruyus @CHPEmekB
Fotoğraf: Twitter / @CHPEmekB

 

KESK Eğitim-Sen, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Sinop şube başkanlığında toplanan eğitimciler ‘siyasi kadrolaşma, performans uygulaması ve angarya çalışma, rotasyon ve sürgünler, 4+4+4 eğitim sistemi ve zorunlu din derslerine dur demek’ ve ‘demokratik, laik, parasız, bilimsel, eşit ve anadilinde eğitim’ gibi talepleri dile getirmek için toplanmıştı.

sinop ogretmen yuruyus
Fotoğraf: DHA

 

Birçok ilde devam eden eğitimcilerin bir günlük iş bırakma eylemine ilk müdahale edilen il Sinop oldu.