Rusya: Suriye'nin geleceği Suriyeliler tarafından belirlenmeli

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Suriye’nin geleceğinin Suriyeliler tarafından belirlenmesi gerektiğini belirtti.

Fotoğraf: AA

Bakanlık yazılı açıklamasında Suriye’de kurulan geçici hükümetin devlet kurumlarını çalıştıracağını, düzen ve güvenliği sağlayacağını, suç içerikli eylemleri ve yargısız infazları önleyeceğini öne sürdü.

Suriye’de Hıristiyan ve Müslümanların yüzyıllarca birlikte yaşadığına, Antakya Rum Ortodoks Patrikhanesi’nin merkezinin de başkent Şam’da bulunduğuna dikkat çekilen açıklamada, ‘Suriye’nin, dini ne olursa olsun tüm vatandaşlar için vatan olması gerektiği’ savunuldu.

Açıklamanın devamı şöyle:

“Suriye’deki durumun iyileştirilmesine giden yol, Suriyeliler arasında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 2254 sayılı kararındaki temel ilkeler doğrultusunda ulusal birliği sağlamayı ve kapsamlı siyasi çözüm sürecini teşvik etmeyi hedefleyen kapsamlı diyaloğun başlatılmasından geçiyor. Suriye’nin geleceğinin Suriyeliler tarafından belirlenmesi Rusya için önemli.”

BM genel sekreteri: Suriye’de geçici hükümetin sivilleri koruma taahhüdünden memnunum

Rusya, Suriye’den asker ve teçhizat çekmeye başladı

AB: Suriye’nin geleceğinde İran ve Rusya’nın yeri olmamalı

Trump’tan Suriye analizi: Bu işin arkasında Türkiye var

Financial Times: Esad, Rusya’ya 250 milyon dolar nakit kaçırdı

AKP sözcüsü Çelik: HTŞ’nin arkasında olduğumuza dair bütün söylemler yanlış

ABD, terör örgütü gördüğü Suriye’deki HTŞ’yle direkt temas kurduğunu açıkladı

Terör örgütü olarak görüyordu: Britanya ile HTŞ arasında diplomatik temas

Türkiye, İsrail’in Golan Tepeleri’nde genişlemesini şiddetle kınadı

Fidan ve Blinken hemfikir: ‘Suriye’de IŞİD ve PKK hakim olmamalı’

Erdoğan’dan ABD dışişleri bakanına: Suriye’de önleyici tedbirler alacağız

ABD, Suriye’deki geçiş hükümetini desteklemek için şartlarını duyurdu