Mardin’in Derik ilçesindeki jandarma karakoluna bu sabah saldırı düzenleyen PKK, karakola gönderilen takviye kuvvetlere de yolda pusu kurdu. Saldırıda iki asker hayatını kaybetti.

Dün akşam saatlerinde de Mardin’in Ömerli ilçesindeki ilçe jandarma komutanlığına bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmişti. Patlamada yoldan geçen bir TIR sürücüsü hayatını kaybederken, üçü asker 12 kişi de yaralanmıştı.
DHA’nın haberine göre sabah saat 6.30 sıralarında bir grup PKK’lı, Akçay Köyü’ndeki Soğukkuyu Jandarma Karakolu’na uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi.
Açılan ateşe askerin karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışmanın merkeze haber verilmesi üzerine saldırıya uğrayan karakola Derik’ten takviye timler gönderildi.
PKK’lılar, bölgeye takviye gönderilen askeri time de pusu kurup ateş açtı. İlk belirlemelere göre saldırıda bir astsubay ve bir uzman çavuş hayatını kaybetti.
Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı belirtildi.