İsrail’in el koyduğu Özgürlük Filosu Koalisyonu’ndaki Gelecek Partisi milletvekili Sema Silkin Ün ile Saadet Partisi milletvekilleri Mehmet Atmaca ve Necmettin Çalışkan İstanbul’a geldi.

Vekiller, İsrail’in başkenti Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı’ndan Azerbaycan Havayolları’na ait uçakla öğlen saatlerinde Başkent Bakü’ye gitti.
Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca ve Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, Bakü’den kalkan Azerbaycan Havayolları’na ait uçakla 22:20’de İstanbul Havalimanı’na indi.
Vekiller havalimanının VIP salonunda aileleri, Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partililer ve vatandaşlarca karşılandı.
18 Türk vatandaşının daha tahliyesi planlanıyor
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, filodaki 18 Türk vatandaşının daha yarın öğlen özel seferle Türkiye’ye dönmesinin öngörüldüğünü açıkladı.
Keçeli, X’ten üçüncü ülke vatandaşı yaklaşık 80 aktivistin de tahliye edilmesinin planlandığını belirtti.