CHP Genel Başkanı Özgür Özel “Kemal (Kılıçdaroğlu) beyin avukatı, bir arkadaş çıktı, abuk sabuk bir açıklama yaptı. Adam butlan olsun diye uğraşıyor. Sanki ‘Kurultayda şaibe varmış’ der gibi” dedi.

CHP’nin 4-5 Kasım 2023’te yapılan 38’inci olağan kurultayının iptali ve yetkili kurullarının görevden uzaklaştırılması talebiyle ayrı ayrı açılan dava Ankara 42’nci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde birleştirilmişti.
26 Mayıs’taki duruşmada mahkeme heyeti istenen ihtiyati tedbir talebini reddetmişti. Duruşma 30 Haziran’a ertelendi. Tutanakta ‘mutlak butlan, kurultayın iptali, Kemal Kılıçdaroğlu’nun göreve iadesi’ ifadeleri yer almıştı.
Böylelikle ‘mutlak butlan (hukuki işlemin sözleşme ve kanunla belirlenmiş şartlara uymadığından geçersiz sayılması)‘ ifadesi ilk defa tutanağa geçmiş oldu.
Özel bugün sabah Halk Tv’de canlı yayınına katıldı.
Partinin en güçlü il başkanının İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik olduğunu fakat onun da hala kirada oturduğunu ve evi olmadığını belirten Özel şöyle konuştu:
“Bir tane delegeye KİPTAŞ’tan oy karşılığında ev verildiği, bir tane ispatlasınlar göreyim. İspatlarlarsa ben haysiyetsizim, ispatlamayan haysiyetsizdir. Bu kadar yüzsüzlük olmaz. 100 tane daireyi açıklayın, yarın istifa edip gitmem gerekir.”
‘Adam butlan olsun diye uğraşıyor’
Özel, eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Silivri’de İmamoğlu’na “Kurultayın tertemiz olduğunu kimsenin lekeleyemeyeceğini söyledim” dediğini aktarmıştı. Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik’se bunu yalanlamıştı.
Bu konuya da değinen Özel, şöyle konuştu:
“Kemal beyin avukatı bir arkadaş çıktı, yeniden bir tartışma başlatmak üzere abuk sabuk bir açıklama yaptı. Adam butlan olsun diye uğraşıyor. Sanki ‘Kurultayda şaibe varmış’ der gibi. İnanamıyorum, yapılan sorumsuzluğa.”
Özel, İmamoğlu’nun Kılıçdaroğlu’na mektup yazıp bu avukatın ne yapmaya çalıştığını kendisine sorduğunu da söyledi ve şöyle devam etti:
* O avukat arkadaşın şöyle bir derdi var. Geçmişte Kemal beyin davalarını görmek için partiden ödeme alıyormuş. Bizim dönemde de çok uzun süre aldı. Sonra davalar azaldı. Benim avukatıma bir lira ödemiyoruz. Bir partinin genel başkanını savunmak için para alınır mı?
* Bu arkadaş partiden bir ödeme alıyormuş. Partinin zaten imkanları dar, sorunumuz çok. Belli bir yerden sonra “Ödeme yapamayacağız” dedik. Şimdi partiye düşmanlık için böyle işler yapıyorlar. Bana geldi, “Sizi de savunayım, ben sizi severim” dedi.
* Geçmişte de gayet nazik bir ilişkimiz vardı. Birbirimize bir kere kötülük yapmamışız. On yıldır partiden maaş almış, beni savunmak için partiden para istiyor. Ben de “Böyle bir şey yok arkadaş, benim avukatım var” dedim.
* Benim avukatlarım bugüne kadar partiden bir kuruş para almadılar, almayacaklar. Bunun üzerinden düşmanlık yapıp Kemal beyle Ekrem bey arasında konuşulan şeyi dışarıda yalanlıyor.
Kılıçdaroğlu’nun avukatı Çelik ne demişti?
16 Haziran’da yorumcu Barış Yarkadaş X hesabından Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik’in söylediklerini şöyle aktarmıştı:
* Kılıçdaroğlu’nun kısa süre önce yaptığı X paylaşımında da açıkça belirttiği üzere, kurultay davası ile ilgili herhangi bir bilgiye sahip olması veya bu sürece dahli söz konusu değildir.
* Bu gerçekler ortadayken, sayın Özgür Özel’in, sayın Ekrem İmamoğlu ile yaptığı görüşmenin ardından, kamuoyunu yönlendirme amacı taşıyan, gerçekle bağdaşmayan ve sayın Kılıçdaroğlu’na atfedilen bir konuşmayı dile getirmesi, ne etik açıdan ne de siyasi sorumluluk bakımından kabul edilebilir bir tutum değildir.
* Genel Başkan unvanını taşıyan bir siyasetçiye, teyide muhtaç söylemlerle kamuoyunu yanıltan bir tavır yakışmamaktadır.
* Kurultayın temiz ya da şaibeli olup olmadığını bugün için kesin olarak bilmemiz mümkün değildir. Ancak açık olan bir şey vardır: Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu süreçle hiçbir ilgisi ve dahli yoktur.
… SON DAKİKA…
— Barış Yarkadaş (@barisyarkadas) June 16, 2025
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in bugün Silivri Cezaevi çıkışında yaptığı açıklamayı CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Avukatı Celal Çelik’e sordum. #TaksimMeydanı için sorularımı yanıtlayan Çelik, Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde yaptığı…